Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Val de căldură şi praf saharian, la început de februarie. Ce spun meteorologii

Publicat

soare nori

Vremea deosebit de caldă pentru această perioadă, în următoarele zile, este urmarea unui front atmosferic din nordul Africii, ce traversează şi ţara noastră. Meteorologii spun că vor fi aduse şi particule de praf saharian.

Vremea se încălzeşte semnificativ în următoarele zile, astfel că în vestul şi centrul ţării temperaturile vor ajunge, în weekend, la 17 grade Celsius. Aerul cald din Africa va aduce şi particule de praf saharian care, potrivit ANM, nu va avea efecte asupra ţării noastre.

”Valul de praf saharian nu este un episod neobișnuit. Nu așteptăm precipitații astfel ca praful să fie adus la nivelul solulului. Ar putea să avem precipitații în noapte de duminică spre luni. Probleme pot apărea însă în zona Mării Adriatice, unde precipitațiile sunt mai des întâlnite în aceste zile”, a spus Mihai Timu, meteorolog ANM, la Realitatea TV.

Acesta a precizat că este vorba doar de câteva zile de vreme bună: ”În nopțile următoare vom avea preponderent pozitive. Ceva mai moderate vor fi temperaturile joase din Muntenia și Oltenia, unde ceața va persista”.

Conform acestuia, după data de 10 februarie ne putem aștepta la alte episoade de iarnă.

“Mai este februarie și jumătatea lunii martie. După acest episod cu temperaturi ridicate, temperaturile vor scădea”, a menţionat reprezentantul ANM.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax