Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Val surprinzător de simpatie, pe Facebook, pentru muncitorii din Sri Lanka care vor da o petrecere de Revelion la Alba Iulia

Publicat

Cetățenii srilankezi, care lucrează pe șantierele din Alba, dar și din România, au parte de un val de simpatie din partea românilor. Este surprinzător, cum într-un mediu care a devenit ostil în ultimii ani, Facebook, cei care vin să câștige un salariu în România sunt apreciați. 

Cel mai bine, valul de simpatie se poate vedea în comentariile lăsate de cititorii alba24.ro, pe Facebook, la știrea: Peste 350 de srilankezi vor petrece Revelionul la Alba Iulia: Au închiriat clubul Stage. Mâncare și muzică din Sri Lanka.

Este surprinzător din cauza faptului că în ultimii ani, Facebook-ul a devenit o zonă în care orcine își permite să comenteze în principal, în mod negativ, pe orice subiect.

Chiar dacă nu au experiență în domeniu, nu înțeleg un subiect, nu au educația necesară, utlizatorii abuzează de o noțiune prost înțeleasă de ”drept la exprimare”.

La subiectul cu cetățenii srilankezi care vor petrece trecerea din 2023 în 2024, până la această oră sunt în jur de 70 de comentarii, iar 90 la sută dintre ele sunt pozitive.


Sunt mesaje de apreciere, în care cititorii alba24.ro, apreciază efortul pe care aceștia îl fac, cât muncesc și că ajută la dezvoltarea orașului prin munca la proiectele aflate în curs.

Mai mult de atât, cei care comentează negativ, sunt combătuți de către alți utlilzatori.

Câteva exemple de mesaje de susținere

M.C: Bravo lor și respect pentru că fac bine muncile pe care nativii nu prea mai doresc sa le facă în propria țară.

C.A.: Mă bucur pentru ei. Oamenii muncesc, contribuie la dezvoltarea economică locală și fac sacrificii mari venind să lucreze la noi. Le doresc sărbători fericite și să aibă parte de o relație bună cu cetățenii din orașul nostru.

G.S: Văd comentarii pro și contra …. dar va întreb români noștri care sunt plecați în alte țări unde fac revelionul…. hai să lăsăm rasismul și ură dioparte până la urmă toți suntem oameni înciuda unora in noaptea dintre ani voi fi alături cu prieteni mei din Sri Lanka…මගේ සියලුම සහෝදරයන්ට සුභ නත්තලක්!
magē siyaluma sahōdarayanṭa subha nattalak! Crăciun Fericit tuturor !

Cei care comentează în mod negativ sunt combătuți de alți utilizatori de Facebook.

Spre exemplu, o femeie nu înțelege de ce este o știre că aproape 400 de srilankezi din România vor da o petrecere la Alba Iulia. Răspunsul este dat de un alt utilizator.

S.U: Tulaii Doamneee. Da oare ai noștrii plecați în străinătate, unde petrec revelionul??? No și oamenii ăștia aici. Ce e chiar așa mare lucru!? Este exact ce fac românii noștri dincolo, își trăiesc viața!

Comparații cu românii plecați în străinătate

Răspunsul este dat de G.A.N: ar fi culmea ca ziarul sa dea știri cu ce fac romanii plecați dincolo, este un ziar local și dă știri cu ceea ce se întâmplă în Alba nu cu ce se întâmplă în Italia. Dacă era un ziar din Milano îți scria ce fac românii în seara de revelion în Milano.

De asemenea, o femeie consideră co muncitorii din Sri Lanka vor ajunge să își impună tradiția și obiceiul în România. Un comentariu cu tentă conspirativă, o temă clasică de altfel pe Facebook.

R.C.C: Atâta vreme cât statul român nu are o politică de integrare a imigranților, vor aduce și nu doar ca vor păstra, dar probabil, în timp, își vor impune obiceiurile, tradițiile și nu numai!

O femeie îăi răspunde și îi oferă cel mai bun exemplu, cel al Românilor plecați în străinătate: Cum fac românii pe dincolo. Își impun prezența. Hai să fim serioși.

Iar un alt utilizator, mai acid în comentarii îi recomandă să meargă la școală.

Petrecere de Revelion cu peste 350 de srilankezi la Alba Iulia

O mare parte a comunității de muncitori din Sri-Lanka vine la Alba Iulia pentru petrecerea de Revelion 2024. Mai exact aceștia au închiriat Clubul Stage din oraș pentru a se distra la trecerea dintre ani.

Potrivit reprezentanților comunității din Sri Lanka, la Alba Iulia vor fi prezenți în jur de 400 de srilankezi.

Vor fi prezenți muncitori care lucrează în Alba Iulia, dar și prieteni de-ai lor din mai multe orașe din țară.

Mai mult de atât, muzica va fi asigurată de două formații de muzică în care activează srilankezi din România.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Contra

    miercuri, 20.12.2023 at 12:32

    Asa e. Sunt muncitori, curati, politicosi si invata f repede romana(pe lg engl)

  2. Claudiu Avram

    miercuri, 20.12.2023 at 15:21

    De ce să nu fie simpatizați? Deocamdată își văd de treabă, muncesc, sunt prezenți la evenimentele locale, ajută economia… Până să auzim că fac boacăne merită să-i apreciem. Și dacă vor fi unii care iasă din rând și comit vreo ilegalitate, acela să plătească, dar nu trebuie să punem eticheta că așa ar fi toți.

  3. Cornel Suciu

    miercuri, 20.12.2023 at 23:49

    Sunt oameni necăjiți care au venit să facă un ban in plus! Sunt serioși,responsabili și cu mult bun simt! La multi ani!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax