Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Valabilitatea polițelor RCA Euroins, prelungită de Guvern cu încă trei luni. Care este noua dată la care vor expira asigurările

Publicat

Valabilitatea polițelor RCA Euroins va fi prelungită joi de Guvern cu încă trei luni. Astfel, acestea urmează să expire pe 8 decembrie 2023. În prezent sunt în vigoare 1,8 milioane de polițe RCA emise de Euroins, a precizat premierul Marcel Ciolacu. 

„Motivul acestei modificări cred că este legitim. Sunt încă în vigoare 1,8 milioane de polițe RCA emise de Euroins.

Dacă s-a păstra termenul actual de expirare de 8 septembrie ar exista un real pericol de scădere a gradului de cuprindere în asigurarea obligatorie RCA a unui segment uriaș din parcul auto național”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern.

Valabilitatea polițelor RCA Euroins, prelungită

„Prin proiectul de ordonanță de urgență se reglementează faptul că, pentru poliţele de asigurare/reasigurare încheiate de societățile de asigurare/reasigurare aflate în procedură de insolvență în derulare la data intrării în vigoare a ordonanței de urgență, termenele de încetare de drept de 90 de zile, respectiv de 150 de zile, prevăzute la art. 262 alin. (32) din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, cu modificările şi completările ulterioare, se prelungesc cu 90 de zile”, se precizează în nota de fundamentare a proiectului.

Potrivit legii, toate polițele Euroins aflate încă în vigoare urmau să expire automat pe 8 septembrie 2023, odată cu încheierea termenului de trei luni de la data pronunțării falimentului companiei în instanță.

Pe 17 martie, ASF a retras autorizația de funcționare a companiei Euroins, iar fpe 9 iunie falimentul a fost pronunțat de Tribunalul București.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax