Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Valabilitatea polițelor RCA se modifică la vânzarea unei mașini. Noi condiții pentru păstrarea clasei de bonus malus. Proiect

Publicat

Un nou proiect legislativ pornit de mai mulți parlamentari propune ca, în cazul vânzării unui vehicul, clasa de bonus-malus să se păstreze timp de mai mulți ani de la încheierea ultimei polițe de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto (RCA), astfel încât să poată fi folosită în cazul noii mașini.

Această propunere a apărut datorită faptului că actualmente șoferii care nu provoacă accidente își pierd bonusul la schimbarea mașinii.

Concret, Legea nr. 132/2017 privind asigurările RCA urmează să se modifice, potrivit inițiativei legislative aflate în dezbaterea senatorilor, astfel încât, la schimbarea mașinii, clasa de bonus-malus să se păstreze și să poată fi transferată la noua mașină.

Legea va primi un nou alineat, care prevede că “în cazul înstrăinării sau radierii unui vehicul, clasa bonus/ malus se păstrează timp de 3 ani de la data încheierii ultimului contract RCA”, potrivit Adevărul.

După cum stabilește legislația momentului, șoferii sunt încadrați, în funcție de incidentele avute în trafic, la o clasă de bonus sau la o clasă de malus, în vederea recompensării sau a penalizării.

Dacă nu înregistrează daune plătite într-o perioada de referință, asigurații beneficiază de un bonus, respectiv o reducere a primei de asigurare, adică o scădere a prețului RCA de până la 50%.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Octavian

    sâmbătă, 06.05.2023 at 10:49

    RCA -ul ar trebui să fie făcut pe șofer nu pe mașină deoarece nu mașina produce accidentul, conducătorul auto este vinovat pentru stilul de conducere neatent și agresiv.Iar mașina să aibă o taxă modică pentru capacitatea cilindrică și noxe, atât, asigurarea este pentru șoferi, nu văd logica să fie pe autovehicul,a fost greșit implementată de când a fost impusă.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax