Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Valea Lungă, pe lista localităților unde apa potabilă este raționalizată. Precizările Apa CTTA Alba

Publicat

Valea Lungă a fost adăugată luni, 18 iulie, de către furnizorul Apa CTTA Alba, pe lista localităților din județul Alba unde apa potabilă este raționalizată. 

”Pe fondul caniculei care va cuprinde aproape toată ţara în următoarea perioadă, SC APA CTTA SA ALBA este nevoită sa raționalizeze apa în mai multe localităţi din județ, în următoarele zile, în care se anunţă temperaturi foarte ridicate.

Din cauza secetei prelungite, resursele din rezervoarele de înmagazinare se epuizează cu rapiditate, fiind necesară refacerea periodică a acestora.

APA CTTA face apel către populaţie, să folosească apa potabilă cu responsabilitate, strict pentru consum propriu şi în scop menajer.  În caz contrar, există posibilitatea ca programul de rationalizare să fie implementat  pentru mai mult timp sau chiar sistarea furnizării.

În aceste condiții, anunțăm consumatorii că poate exista situația neplacută de a întrerupe furnizarea apei potabile, între orele 22.00-06.00, în urmatoarele localități:

  •  comuna Fărău, comuna Hopârta, comuna Cricău, comuna Berghin, comuna Ciugud, comuna  Ohaba și comuna Ighiu;
  • localitatile Unirea, Războieni și cele din apropierea orașului Ocna Mureș (Cisteiu de Mureș,  Micoslaca, Uioara de Sus, Farau, Uioara de Jos, Noșlac, Captalan)
  • localitatea Valea Lungă
  • De asemenea, în comunele Cergau (satele Cergău Mare, Cergău Mic și Lupu) și Rosia de Secaș (satele Rosia de Secas, Ungurei si Tau), nu poate fi asigurată continuitatea alimentării cu apa potabilă a locuințelor aflate în zonele mai înalte.

Comuna Garda de Sus ( Ghețari, Ocoale, Mununa, Hanasesti, Dealu Frumos și Garda Seaca), furnizarea se va face în funcție de rezervele acumulate în rezervorul de înmagazinare.

Din cauza opririlor dese, la reluarea furnizarii pot exista depășiri a valorii parametrului turbiditate, caz în care  rugăm clienții să folosească apa numai în scop menajer.

Vă informam că, în cazul în care, ulterior acestui anunț, se constată lipsa de debit și în alte localități din afara celor de mai sus, S.C. APA C.T.T.A. S.A. Alba va anunța acest fapt”, au transmis reprezentanții Apa CTTA Alba, într-un comunicat.

sursa foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax