Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Valeriu Gheorghiță: De la un caz pozitiv cu varianta Delta, în două luni se poate ajunge la peste 390.000 de cazuri

Publicat

Varianta Delta a virusului SARS-CoV-2 se răspândeşte foarte uşor, a declarat marți medicul Valeriu Gheorghiță, șeful campaniei naţionale de vaccinare. Potrivit acestuia, de la un singur caz pozitiv se poate ajunge la peste 390.000 de persoane infectate. 

„Varianta Delta, în momentul de faţă, este dominantă. Comparativ cu varianta Alfa, unde rata bazală de reproducere a cazului era de circa 2, rata bazală de reproducere a cazurilor la varianta Delta este de 5, în medie.

Pot să vă spun că, după opt cicluri repetitive de transmitere, de la un caz cu varianta Alfa se ajunge în circa două luni la alte 266 de noi cazuri de boală, spre deosebire de varianta Delta, unde, în acelaşi interval de timp, de la un caz pozitiv se poate ajunge la peste 390.000 de persoane infectate, ceea ce înseamnă un număr de peste 1.500 de ori mai mare de persoane infectate în acelaşi interval de timp, din simplul motiv că varianta Delta este înalt transmisibilă, este mult mai contagioasă şi, într-o populaţie nevaccinată, unde nu se respectă măsurile de prevenţie, se răspândeşte extrem de uşor.

Transmiterea variantei Delta e similară cu transmiterea bolilor copilăriei: pojarul, vărsatul de vânt. Se răspândeşte foarte uşor”, a declarat Valeriu Gheorghiţă marți, într-o conferinţă de presă.

El a explicat că este important ca oamenii să respecte măsurile de prevenţie, mai ales în zonele aglomerate, chiar dacă este vorba de spaţii deschise, dar unde există risc mare de expunere.

sursa: Agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax