Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Valeriu Gheorghiță, noi informații despre vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani. Comisia Europeană va autoriza vaccinul Pfizer

Publicat

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, a făcut noi declarații privind vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani. 

Acesta a spus că autoritățile române au confirmarea că, pe 25 noiembrie, Agenţia Europeană a Medicamentului va face recomandarea de autorizare.

Probabil că, pe 26 noiembrie, Comisia Europeană va autoriza vaccinul de la compania Biontech-Pfizer pentru a fi administrat la grupa de vârsta 5-11 ani.

”Cred că, la jumătatea lunii decembrie, şi vaccinul de la compania Moderna va primi recomandarea de autorizare pentru grupa de vârstă 6-11 ani.

Dozajul pentru grupa de vârstă 5-11 ani este de 10 micrograme într-o schemă de administrare cu două doze la interval de 21 de zile”, a spus Valeriu Gheorghiță citat de DC News.

Pregătiri

„Noi am început pregătirile pentru organizarea logistică a campaniei de vaccinare, în sensul organizării cabinetelor de vaccinare atât în unităţi sanitare, cât şi în centrele de vaccinare din afara unităţilor sanitare şi, de asemenea, optimizarea platformei de programare şi a Registrului Electronic Naţional de Vaccinare.

La acest moment – situaţia preliminară legată de numărul de cabinete de vaccinare adresate copiilor cu grupa de vârsta 5-11 ani – sunt identificate aproximativ 45 de cabinete în unităţile sanitare şi 135 în centrele unde, în momentul de faţă, se foloseşte vaccin de la compania Biontech-Pfizer”, a spus Gheorghiță.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax