Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Valeriu Tabără: Valoarea terenurilor agricole şi a subvenţiilor alocate în acest sector vor creşte considerabil în perioada următoare

Publicat

Valoarea terenurilor agricole va creşte considerabil în perioada următoare. Acesta este anunţul făcut de ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, care i-a sfătuit pe agricultori să nu se grăbească să îşi vândă proprietăţile. Prezent la inaugurarea târgului de animale din acest week-end, la Zlatna, ministrul a încercat să îi convingă pe proprietarii de terenuri că preţul acestora va ajunge în viitor şi la 20.000 de euro pe hectar.

Valeriu Tabără a venit sâmbătă la Zlatna cu veşti îmbucurătoare pentru agricultori. Ministrul apreciază că, în perioada următoare, se vor înregistra majorări ale preţurilor pentru terenurile agricole. Acesta a precizat că, în prezent, sunt aproximativ 4 milioane de hectare de păşune nefolosite în zonele de deal şi de munte şi care, dacă vor fi exploatate, pot produce cantităţii considerabile de grâu.

Ministrul a declarat că produsele agricole din România prezintă un interes deosebit pentru pieţele occidentale, în special rapiţa, fructele şi legumele autohtone, grâul şi uleiul de floarea soarelui. Acesta a precizat că se doreşte încurajarea agricultorilor în sensul cultivării terenurilor şi că va avea loc şi o creştere a subvenţiilor.

În Parlament, se află în prezent în dezbatere un proiect de lege privind sancţionarea celor care nu îşi cultivă terenurile. Potrivit lui Valeriu Tabără, la ora actuală, în România, nu mai puţin de 1 milion de hectare de teren agricol nu sunt cultivate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Taranu Gheorghe

    luni, 15.08.2011 at 15:57

    Nu stiu ce targ s-a inaugurat la Zlatna,dar daca este cu licitatie ca cel de la Salciua,Garda,Albac si Campeni atunci nu s-a facut nimic.La tg. la Salciua s-a inaugurat cu fast in prezenta dlui Tabara, Olaru(care a si cumparat un vitel}TV-uri,Pres.cons.jud.etc cu ac. prilej s-au vandut 10 vitei, de atunci si pana in prezent nu s-au mai vandut animale prin licitatie,cum la Garda,Albac si Campeni cu toate festivitatile nu s-a vandut prin licitatie vreun animal.O investitie aiurea.Targul traditional in care omul isi negociaza direct valoarea animalului nu poate fi inlocuita cu prostii aduse de aiurea din drumul celebrului Stan care este spicherul de serviciu la ac.mascarada.Cat costa investitia?Pai 10.000 lei statia de radio,10.000 lei cantarul electronic,cel putin 50.000 lei restul investitiei.E mult e putin?Dl ministru mai bine ar face ceva concret pt.crescatorii de animale din Apuseni.Deh,inaugurarile si taierile de panglici-boala grea.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax