Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ministrul Valeriu Tabără, la Alba Iulia. A participat la discuţii cu autorităţile privind accesarea fondurilor pentru investiţii în mediul rural

Publicat

Primarii localităţilor din mediul rural din Alba au participat, în acest sfârşit de săptămână, la o întâlnire cu ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără. Principalele teme ce au fost discutate vizează investiţiile pentru drumuri, reţele de apă şi canalizare, respectiv modalităţile de accesare a fondurilor pentru reabilitarea acestora.

Ministrul Valeriu Tabără a ajuns la Alba Iulia vineri seara, fiind cazat la Hotel „Parc”. Sâmbătă dimineaţa, de la ora 10.00, acesta s-a întâlnit cu reprezentanţii autorităţilor locale şi primarii din mediul rural din Regiunea Centru împreună cu care a realizat o analiză a implementării proiectelor.
„Măsura 3.2.2. este acoperită de suma de 1,6 miliarde de euro. Este printre cele mai importante din programul naţional şi nu ne este indiferent stadiul proiectelor din acest moment. Am dori ca toate proiectele care au fost angajate să fie finalizate, indiferent de culoarea politică a primarilor, demersurile noastre sunt pentru absolut toţi, deoarece sunt făcute pentru comunităţile locale“, a explicat Valeriu Tabără.

Pentru al doilea week-end consecutiv, Valeriu Tabără se află în Alba, unde a discutat cu reprezentanţii administraţiilor publice locale şi judeţene despre accesarea fondurilor pe Axa 3, măsura 3.2.2 privind „Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale“, iar, potrivit ministrului, o altă vizită în oraşul nostru ar putea avea loc peste o lună, când se vor analiza progresele. Vom studia săptămână de săptămână situaţia fiecărui centru, pentru ca acolo unde apar disfuncţionalităţi să putem să intervenim“, a declarat Valeriu Tabără.

În Alba, până în prezent, 6 beneficiari au finalizat faza de achiziţii pentru proiecte. Este vorba despre comuna Rădeşti, unde lucrările sunt finalizate în procent de 85%, iar avansul acordat este în valoare de 1.133.480 lei, totalul plăţilor efectuate fiind de 910.288,33 lei. Alţi beneficiari care au finalizat procedura de achiziţie sunt ADI Stremţ-Râmeţ, AIDV Ciugud-Berghin, comuna Bucium, comuna Horea şi Gârda de Sus.

La întâlnirea de la Hotel „Parc” au participat ministrul Valeriu Tabără, directorul Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) – Mihai Vădan, autorităţi locale şi judeţene, precum şi primarii din mediul rural din Alba, Mureş, Sibiu, Braşov, Harghita şi Covasna.

Ministrul şi-a continuat vizita la „Târgul Lemnarilor”, ce are loc în acest week-end, în comuna Horea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax