Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Valeriu Zgonea, aroganță la adresa albaiulienilor: ”Singura voastră bucurie este că NOI venim aici să celebrăm ceva”. Reacții după declarație


Publicat

valeriu zgoneaȘeful Camerei Deputaților a fost duminică la Alba Iulia unde, pe lângă declarațiile strict politice, a făcut și afirmații care nu sunt tocmai pe placul cetățenilor din Capitala Marii Uniri. Preşedintele executiv al PSD spune că la Alba Iulia se trăiește în trecut și că singura bucurie este „că vă vizitează cineva și că o dată pe an noi venim aici să celebrăm ceva”. Unde o fi fost Zgonea când în Piața Cetății se adunau 30.000 de oameni și asta NU de 1 Decembrie, manifestarea națională pentru care guvernul nu a alocat niciun ban când a fost condus de PSD?

Alba Iulia a devenit în ultimii ani un pol de atracție pentru turiști, un loc în care, din luna aprilie și până în noiembrie, aproape în fiecare weekend se întâmplă ceva. Concerte, spectacole, teatru, film, evenimente care adună în Piața Cetății, și nu numai, zeci ce mii de oameni.

Oare Valeriu Zgonea s-a documentat înainte să vină la Alba Iulia?

Se pare că nu, pentru că aparent fără să gândească ce vorbește, s-a trezit spunând că Alba Iulia nu există pe hartă.

„Alba Iulia nu este municipiu reședință de județ, decât pe hârtie. Dumneavoastră trăiți în trecut. Singura dumneavoastră bucurie e că vă vizitează cineva și că o dată pe an noi venim aici să celebrăm ceva. În rest, Alba Iulia nu e pe hartă, nici la PIB, nici la locuri de muncă, nici în IT, nici în producția industrială, nicăieri. Sebeș este pe harta internațională. Aveți peste 50.000 de locuitori. Un municipiu reședință de județ trebuie să aibă o pondere direct proporțională”, a spus Valeriu Zgonea.

Zgonea a uitat să precizeze că acea „dată pe an” la care face precizare sunt manifestările de 1 Decembrie pentru care, în ultimii ani, guvernul PSD nu a alocat niciun leu pentru celebrarea Marii Uniri de la Alba Iulia.

Ideea că Alba Iulia este inexistentă a fost continuată și de către europarlamentarul Victor Negrescu, cel care în 2008 a propus reducerea TVA la prezervative. Negrescu – ales la Alba Iulia chiar dacă este din București – a explicat că, în următorii ani, municipiul Alba Iulia trebuie să se dezvolte din punct de vedere economic „cel puțin ca municipiul Sebeș” și că anumite cartiere din Alba Iulia să arate „cel puțin ca și comuna Ciugud”.

Comparația subiectivă între Sebeș (primar PSD) și Alba Iulia (primar PNL) a fost făcută de reprezentanții partidului fără a prezenta cifrele reale, în condițiile în care bugetul constituit din taxele și impozitele plătite de companiile existente în municipiul Sebeș este aproximativ de trei ori mai mic decât cel al municipiului Alba Iulia și ținând cont și de faptul că populația din Sebeș este de două ori mai mică față de cea din Alba Iulia.

Pe lângă asta, calitatea vieții din Sebeș nici nu se poate compara cu cea din Alba Iulia. Singurele locuri de muncă sunt la câteva companii mari, dintre care unele au primit ajutoare substanţiale de la statul român, iar altele au ajuns să radă hectare bune de pădure din Alba sau să polueze masiv zona, iar IMM-urile au dispărut aproape în totalitate.

Rata șomajului este mai mică în Sebeș și asta nu datorită locurilor de muncă, ci pentru simplul fapt că oamenii dintr-un cartier întreg nu figurează pe listele AJOFM și mare parte dintre tinerii care nu au prins un post în companiile despre care vorbeau cei doi lideri PSD vin și lucrează la firme din Alba Iulia.

Mircea Hava, CL, primarUPDATE: Reacția primarului Mircea Hava

„Pe mine mă doare, că înțeleg politica. Politica e politică, dar de aici până la a fi nesimțit e mare distanță, deci domnul Zgonea, strungar sau ce-o fi fost pe vremuri, făcut la apelul de seară, n-a văzut niciodată ce înseamnă un oraș. În orice caz nu se aseamănă cu alte orașe pe care el circulă sau și-a făcut educația”, a precizat primarul Hava la B1Tv.

Conform datelor primarului din Alba Iulia, oraşul este vizitat oficial de aproape 700 de mii de turişti anual.

„Dacă așa poate el, să jignească un oraș întreg, eu o să mai spun ceva, da, simțim o mare bucurie la 1 Decembrie, dar și tristețe și scârbă când vedem tot soiul de politicieni de teapa dânsului care vin să facă baie de mulțime și care au uitat că aici e România. Și acum vă mai spun o treabă. Uite, m-a ambiționat și asta. O să le trag o mamă de bătaie la alegeri, vorba aia din 1990”, a mai spus  Hava.

UPDATE2: Cu toate acestea, Zgonea nu își retrage cuvintele și spune că „lipsa acută a locurilor de muncă, a investițiilor și a proiectelor publice pentru dezvoltarea orașului sunt realități pe care domnul Hava nu le poate ascunde”.

„Declarația mea de ieri a vrut să exprime frustrarea pe care cred că o are orice român care vede că un oraș precum Alba Iulia, un simbol pentru istoria și definirea noastră ca neam, este de peste 25 de ani prizoniera unui grup de interese care le refuză oamenilor de aici dreptul la dezvoltare.

Nu o să-i răspund domnului Mircea Hava în aceeași manieră, deoarece consider că respectul ar trebui să primeze chiar și între politicieni cu viziuni diferite. Înțeleg ca am fost catalogat drept ”sculer-matrițer” de către domnia sa. Chiar dacă niciodată nu am avut o astfel de meserie, îi transmit domnului Hava că nu aș avea nicio problemă cu acest lucru.

Orice om care muncește și își câștigă banii în mod cinstit merită respectul și aprecierea celor din jur. Fie că este muncitor, profesor, doctor sau inginer. Probabil acest lucru este greu de înțeles pentru cineva care este obișnuit să îi trateze cu dispreț și aroganță pe toți cei care, în accepțiunea sa, nu se ridică la nivelul său. Pe toți cei care poartă grija zilei de mâine și au preocupări mai lumești decât domnia sa, cum ar fi să își trimită copiii cum se cuvine la școală, să își plătească facturile sau să le cumpere medicamente părinților bolnavi.

Din păcate, realitatea este că mulți dintre oamenii din Alba Iulia nu au unde să își pună în practică cunoștințele acumulate în școală, iar cei mai mulți dintre tinerii care studiază aici pleacă în altă parte din cauza lipsei perspectivelor viabile.

Lipsa acută a locurilor de muncă, a investițiilor și a proiectelor publice pentru dezvoltarea orașului sunt realități pe care domnul Hava nu le poate ascunde oricâte declarații acuzatoare la adresa mea și a PSD ar face.

Tocmai de aceea, îi transmit domnului Hava că indiferent cât de mult ar încerca să răstălmăcească declarațiile mele, nu se va putea ascunde niciodată de adevăr și anume că se află în fruntea unei administrații care de 25 de ani a dovedit lipsă de responsabilitate față de locuitorii acestui oraș.

Acest lucru trebuie să ia sfârșit și sper ca, după alegerile din 6 iunie, cetățenii din Alba Iulia să îl trimită la pensie pe domnul Hava, unul dintre cei mai vechi primari din România, dar fără niciun fel de rezultate notabile și să își ofere singuri șansa unui nou început.

Mai este foarte puțin timp până când noi românii vom celebra 100 de ani de la Marea Unire. Îmi doresc ca până atunci, Alba Iulia să redevină acel oraș pe măsura oamenilor care trăiesc aici: mândri, puternici și respectați de către întreaga Românie!” a transmis Zgonea într-un comunicat de presă.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

10 Comentarii

10 Comments

 1. Iosib sergiu

  luni, 29.02.2016 at 18:29

  Domnu zgura sau c te-o fi chemand si pe tn, ba prostane, tu nu ai menirea sa calci in acest oras minunat pe numeAlba-Iulia ba nebunule hai sictir

 2. ion

  luni, 29.02.2016 at 21:08

  Domnul Primar a fost foarte elegant in declaratii , nu se coboara la nivelul tau .
  Bai dom`le , singura ta bucurie este ca nu te-a avortat mata. Tu ai impresia ca noi stam in poarta sa te asteptam pe tine o data pe an? Esti o rusine pentru neamul asta !

 3. cristina

  luni, 29.02.2016 at 22:36

  Are dreptate , trebuie sa iese la pensie Hava sa nu mai dea lucrarile la aceleasi si aceleasi firme de ani de zile din care se se poate scoate bani pentru campanie. Toate au un inceput si un sfarsit. Gata cu Hava mai terminati cu el. Miticii ar fi bine sa ne cate rar si daca se poate niciodata. O schimbare trebuie facuta asta e clar.

  • Sebi

   marți, 01.03.2016 at 20:20

   Se spune SA IASĂ nu sa iese!

 4. andi

  marți, 01.03.2016 at 09:07

  doar asta e reactia voastra? 2-3 comentarii?
  in ritmu asta sa nu va mirati ca va calca in picioare toti besinosii si „strungarii” de politicieni de la bucale.

 5. strungaru'

  marți, 01.03.2016 at 09:42

  Aste e cel mai bun exemplu ca gura bate curu’. Daca taceai filozof ramaneai. Si….. bai manivela……….. prin ceea ce ai spus, nu ai facut altceva decat sa ma convingi sa votez cu Hava. Iar cand mai vrei sa intri in Ardeal, sa ceri voie mai intai.

 6. claudia

  marți, 01.03.2016 at 12:02

  mare nesimtit Zgonea…..dnul Hava a fost elegant in declaratii,acea pers nu avea dreptul sa ne jigneasca in asa fel….

 7. Marius

  marți, 01.03.2016 at 12:41

  Perfecta dreptate d-nul Zgonea, la pensie cu Hava, a facut intradevar orasul frumos, strazi asfaltate, pavate, cetatea bestiala. Dar oamenii tin de locurile de munca cu dintii, pentru ca nu au unde muncii. Ce a facut Hava pt oras, e mai mult in interesul sau, doar el stie cati bani s-ia bagat in cont! Asa ca uitativa si la traiul vostru nu doar la cetate ca la urma urmei tot noi suntem afectati.

 8. Albaiulian

  marți, 01.03.2016 at 22:05

  Sunt albaiulian si ma mandresc cu orasul in care m-am nascut si cu oamenii care traiesc in el.
  Sunt insa doua aspecte diferite:
  1. Orasul care este unul dintre cele mai frumoase din tara si nimeni nu poate sa conteste acest lucru, care este vizitat si va fi vizitat de tot mai multi turisti romani si straini
  2. Perspectiva care o ofera acest oras – ganditi-va cati dintre copii vostrii care au facut o facultate in Alba Iulia sau in centrele universitare mari (Cluj, Timisoara, Bucuresti, Sibiu, Tg Mures) isi pot intemeia aici o milie si un camin prin propriile forte?
  Cati isi pot forma o cariera in domeniile pe care le-au studiat fara a apela la nepotisme si a fii promovati pe criterii netransparente in functii bugetare?
  Cati tineri isi pot lua un credit pt un apartament pe care sa-l platesca din salariul pe care-l primesc?
  Gabditi-va la tinerii albaiulieni care ridica orasele din jur si cum sa-i aduceti acasa!!!
  Politica mizera pe care o faceti ii alunga!!!

  Alba Iulia este pt albaiulieni!!!

 9. cataj74

  duminică, 27.11.2016 at 10:44

  Zgonea a spus aceste vorbe de suparare fiindca nici macar ” colegul lui, Mihai Viteazul” nu l-a bagat in seama….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

MESAJE de 8 MARTIE 2021: Cele mai frumoase urări pentru femeile din viața ta. Mamă, iubită sau colege

Publicat

mesaje 8 martie ziua femeii

Mesaje de 8 Martie 2021. Felicitări și urări de Ziua Femeii. „Închin paharul pentru noi FEMEILE! Pentru bărbații care ne au, pentru nenorociții care ne-au avut și pentru cei care vor avea norocul să ne cunoască! Pentru toate femeile frumoase, pe care vreau sa le văd fericite! LA MULȚI ANI!”.

Cele mai frumoase și importante ființe de pe pământ sunt sărbătorite în fiecare an de 8 MARTIE. Mame, soții, iubite, surori, colege, profesoare sau soacre, pentru toate doamnele minunate din viața noastră, în acestă zi specială, avem un gând frumos de transmis.

VEZI și MESAJE de 8 MARTIE: Felicitări „de suflet”, frumoase sau amuzante. Urări pentru mamă, soţie, iubită, colegă

Fie că o facem prin clasicele scrisori, pe o bucată de hârtie atașată unui buchet de flori, prin e-mail sau un simplu SMS, în acestă zi trebuie să transmitem un mesaj femeilor importante din viața noastră.

Citeşte şi URĂRI DE PAŞTE 2021 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de Sărbători

Pentru că am dorit să venim în ajutorul vostru am pregătit o listă cu mesaje pe care le puteți primite persoanelor dragi:

URĂRI ȘI MESAJE DE FELICITARE DE 8 MARTIE:

MESAJE 8 MARTIE – Urări pentru mame

„Știu că nu ți-am arătat mereu că am apreciat ceea ce ai făcut pentru mine. Îți sunt recunoscătoare că exist – ție îți datorez omul care sunt astăzi, datorita ție sunt un om mai bun. Tu m-ai învățat să ma respect și să respect pe alții, tu ești cea care m-a învățat sa fiu toleranta, tu ești cea care m-a ascultat întotdeauna și care a fost alături de mine mereu.”

„La mulţi ani, mamă! Eşti minunată şi vreau să împart cu tine ce am mai de preţ. Te iubesc.”

„Singura persoană care va avea întotdeauna încredere mine, care va fi întotdeauna lângă mine, care mă va iubi întotdeauna … întotdeauna mama mea!”

„Îți sunt recunoscătoare pentru faptul că m-ai iubit necondiționat și că ai avut grija de mine toată viața, iți sunt recunoscătoare pentru că îți pasă de viața mea, pentru că ai mereu o vorbă bună pentru mine când lucrurile merg rău.  Îți urez o zi plină de voie bună și sper ca dragostea mea să îți umple viața la fel cum dragostea pe care mi-ai purtat-o tu a umplut-o pe a mea.”

„Ziua de 8 Martie îmi oferă prilejul potrivit pentru a-ți spune cât de mult însemni pentru mine. Vreau să-ți mulțumesc pentru tot ceea ce am învățat de la tine: cum să dăruiesc necondiționat, cum să am încrede în mine. Tu ai fost cea care m-a iubit fară a cere nimic în schimb, tu ești cea care mi-a oferit sprijin și incurajări când aveam nevoie, tu ai fost mereu alături de mine când viața părea împotriva mea.Te iubesc, mămica mea…”

Vezi și MESAJE de FLORII 2021: Idei de urări pentru cei care poartă nume de flori. Felicitări în zi de sărbătoare

„Un gând mărunt pentru iubirea imensă pe care ţi-o port. LA MULŢI ANI!Fie ca ziua de 8 Martie să-ţi aducă toată lumea la picioare, zâmbetul pe buze și toată fericirea de pe pământ. La mulţi ani!Mamă, te iubesc, pentru mine eşti unică, eşti prim’vara mea însorită!”

„Îţi mulțumesc că m-ai iubit şi m-ai învăţat să iubesc şi pe ceilalţi, dar mai ales pe tine. La mulţi ani, mami!”

„Dacă viaţa ta ar depinde de dragostea pe care ţi-o port, ai fi nemuritoare. La mulţi ani, mamă!”

„Prima dată când am deschis ochii, te-am văzut pe tine MAMA. Acum ca m-ai crescut sunt fericit că mi-ai dat viață și vreau să îți mulțumesc! Te iubesc și îți urez un sincer LA MULTI ANI, MAMA!!!”

„Poate că pentru lume tu ești numai o persoana, dar pentru anumite persoane tu ești întreaga lume!”

„Tu, mămico dragă, ne îndrumi pașii și ne sprijini să mergem pe drumul drept. Noi îți mulțumim și te iubim. La multi ani!”

„Ultima ninsoare încarcă merii

Dar curând ei plini vor fi de floare!

Martie, mămico, sărbătoare!

Sărbătoarea ta și-a primăverii!

Mama este ființa aleasă de Dumnezeu pentru a-i fi reprezentanta pe pământ.

Mami, te iubesc, pentru mine ești unică, ești primăvara mea însorită!”

„Precum sunt florile gingașe, soarele luminos, apele limpezi și izvoarele cristaline, așa să fii tu, mămică dragă, bună, înțeleaptă și frumoasă! La Multi Ani!”

„Mama – cel dintâi cuvânt, cel mai dulce zâmbet, cel mai sincer suflet, cel din urma vis. Cea mai dulce voce, cea mai grea durere, cea mai mândră floare, cea mai scumpă carte.”

„Mama – lacrima târzie, veșnică icoana, înger de-nălțare, candelă aprinsă! Candela a vieții, care nu se stinge, care luminează și pe veci veghează!”

„La multi ani, mămică mea! Să fi fericită și să te iubeacă toată lumea cum o face puiul tău.”

„Mama!Ce cuvânt simplu…ce semnificație mirifică…Mama e cea care îți dă viață,te învață primii pașii în viață,primele cuvinte…ea te învață tot ce e important în viata ta!Prețuiți-o până o mai aveți!Mama e îngerul nostru păzitor. La munți ani.”

MESAJE 8 MARTIE – Urări pentru soție

„Pentru o ființa unică și minunată care îmi luminează viața cu un singur surâs! Soarta să-ți dăruiască un curcubeu la fiecare furtună, un zâmbet la fiecare lacrimă, sănătate, împliniri și fericire! La muți ani draga mea soție”

„Îti urez o zi a femeii în care să te bucuri de fiecare raza de soare și de fiecare pata de verdeață și… de dragostea mea necondiționată.”

„Azi uita cine ești și trezește-te la viață o dată cu natura. Fii un fluture zglobiu și așeaza-te pe prima floare a purității. Ziua să-ți fie mai senina ca infinitul. La multi ani, floare a primăverii.”

„Odată cu venirea primăverii, ai venit tu… a răsărit primul ghiocel și cu el dragostea mea pentru tine… ți-am dăruit un buchet de flori și tu mi-ai dăruit dragostea ta… și de atunci în sufletul meu e întotdeauna primăvara… pentru ca acolo ești tu… tu ești primăvara sufletului meu. Te iubesc.”

„Astăzi îți doresc să primești atâtea flori încât să-ți faci gradină. Atâtea felicitări încât să ai vorbe bune pentru tot anul… Atâta dragoste încât chiar dacă ai da înapoi la fiecare, tot ți-ar mai rămâne…”

„Sunt cel mai fericit bărbat, am trecut împreună prin bune și rele, nu trebuie să-ți dau mesaje pompoase de 8 Martie pentru că toată lumea știe că tu ești minunea vieții mele.”

„Te port oriunde în gândurile mele și te simt chiar dacă ești departe de mine!”

„De 8 martie îți urez o primăvară frumoasă, cu soare, fericire și toată dragostea prinsa într-un frumos buchet de ghiocei ce vestesc venirea unei noi primăveri!”

MESAJE 8 MARTIE – Urări pentru iubite

„Fie ca ziua de 8 Martie să-ți aducă toată lumea la picioare, zâmbetul pe buze și toată fericirea de pe pământ. La mulți ani!”

„Când mă uit afară, văd doar vânt și ploi. Când mă uit la cer, e mereu înnorat și cenușiu. Dar când mă uit la tine știu că va veni timp frumos, pentru ca tu ești soarele și primăvara mea.”

„Îti doresc ca aceste zile de primăvară și răsăritul soarelui să-ți aducă peste zi împlinirea viselor alături de tot ceea ce poate fi: mai pur, mai sincer, mai curat… te iubesc!”

„Fluturele meu…. Frumusețea, ca și zborul și iubirea, de cenușă-și leagă firea.”

„De-i ștergi fluturelui praful, nici o vraja, nici o boare, nu-l vor face să mai zboare.”

„Tu ești fluturele meu și promit că niciodată nu voi șterge praful dragostei de pe aripile tale.”

„Dacă vezi că soarele-ți râde prin păr, dacă simți miros de ghiocei, dacă auzi ciripit de pasarele, atunci înseamnă că trăiești o noua primăvară…”

„Iubita mea este cea mai bună şi frumoasă din lume. Te iubesc, primăvara mea!”

MESAJE 8 MARTIE – URĂRI pentru colege

„De 8 martie îți uram o primăvară frumoasă, cu soare, fericire și toată dragostea noastră prinsa într-un frumos buchet de ghiocei ce vestesc venirea unei noi primăveri!”

„Un gând curat și senin ca primăvara pentru veșnicia ei!”

„Primăvara… anotimpul renașterii, al trezirii la viață, face acum de ziua aceasta de 8 Martie, ziua cea mai plină de feminitate, zâmbete, și căldura sufletească!”

„Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea și spiritul acestei zile să te însoțească pretutindeni. Fie ca primăvara iubirii sa iți inunde sufletul cu bucurie și cu parfumul tuturor florilor sale. Îti doresc un 8 Martie cât mai frumos.”

„Viața, arta, chiar și energia se declina la feminin. Ideea, ca și lupta și pâinea sunt tot femei. Privind femeile, sfârșești a crede în mitul cu supraoamenii în care fiecare din ele valorează cât doi bărbați. Ambițioase, dinamice, cu plăcerea muncii, emotive și eficace, fac ca intervenția lor să fie mai intuitivă, mai psihologică, benefică….”

„De 8 Martie senin,

Într-un cadru anonim

Primăvara a sosit

În al iernii asfințit.

Primăvara-n suflet vă dorește …”

MESAJE 8 MARTIE – Urări pentru profesoare

„Nu exista prilej mai minunat de dăruire decât să poți da zi de zi ce ai mai bun din tine. Să poți să înveți cu înțelepciune și răbdare pe cel ce a venit la tine. Pentru călăuzirea pașilor pe drumul vieții și științei, pentru învățarea și cunoștințele dăruite. Vă mulțumim cu respect, doamna Profesoară! La multi ani!!!”

„Această zi este o ocazie deosebită să vă aducem cele mai sincere și frumoase urări de bine, sănătate, prosperitate dumnevoastră care sunteți atât de drag pentru fiecare dintre noi. 8 MARTIE  fericit.”

„Doamna profesoară sa aveți parte de toată căldura omenirii, un ocean de sănătate și toate florile lumii adunate în cel mai frumos buchet de 8 Martie!”

„1.000 de flori și tot atâtea gânduri bune pentru o persoana deosebita. Vă doresc o zi speciala, la fel ca dumneavoastră.”

MESAJE 8 MARTIE- pentru soacră

Cu toate că sunt foarte rare cazurile când nurorile sau ginerii se înțeleg de minune și nu au nici un resentiment față de soacre, de 8 Martie lăsați de o parte neînțelegerile și mulțumiți-i soacrei că a nascut cea mai frumoasă ființa de pe pământ care e motivul pentru care trăiți. Acceptarea este cuvantul cheie, iar recunoștința, de cele mai multe ori poate însemna buna-înțelegere, pace și iubire în familie.

„La multi ani! și vă doresc să aveți în suflete minunatele culori ale primăverii de care sa vă bucurați!”

„De 8 Martie, gânduri curate împletite din iubire, alături de un sincer „La multi ani”, celei mai grozave soacre!”

„Mi-ai adus bucuria de a avea două mame. Una aici, aproape, și una ceva mai departe. Îți multumesc pentru că m-ai primit și adoptat cu atâta căldura, bucurie și mândrie. La multi ani de 8 Martie, mamă soacră!”

„Te admir din toată inima pentru cine ești, pentru eleganța ta, pentru calmul tău, pentru frumusețe, pentru generozitate, pentru delicatețe… Iartă-mă pentru toate momentele în care uit să-ți arăt asta.  Îți mulțumesc! Sunt recunoscătoare că ești în viața mea! La multi ani frumoși, luminoși, plini de iubire!”

„Fie ca primăvara iubirii să îţi inunde sufletul cu bucuria şi parfumul tuturor florilor sale. Îţi doresc un 8 Martie cât mai frumos!”

MESAJE DE 8 MARTIE- URĂRI pentru surori

„Ești marea mea sursa de inspirație. Te admir pentru curaj, pentru inventivitate, pentru puterea creatoare, pentru indulgență, pentru blândețe. Mulțumesc în fiecare zi că am avut norocul sa fiu eu fratele tău. Sunt plin de recunoștință pentru dragostea și prietenia care nu se vă sfârși niciodată. La multi ani, surioara! ”

„Astăzi este ziua femeii este ziua ta. Un prilej pentru mine să îți reamintesc cât țin la tine. Că ești parte din sufletul meu. Ne curge același sânge prin vene. Dar și simțiri, trecut, educație și atâtea gânduri comune. Ne-am format împreună. Ne-am fost mereu alături. Am râs, am plâns, ne-am spus secrete… La multi ani, sora mea! ”

„La multi ani, draga sora, să ai parte de tot ce-ți dorești în lumea asta să fii sănătoasă și fericita alături de familia ta. Ai grija de sufletul tău și… pictează-ți viitorul doar în culori trandafirii! Este 8 martie, este ziua ta. Azi trebuie să crezi în visele tale! LA MULTI ANI!”

„Sora mea, de ziua ta vroiam să-ți dăruiesc un buchet de flori mare cât sufletul tău și frumos ca tine, dar nu am găsit așa că o să-ți spun doar La multi ani!”

MESAJE DE 8 MARTIE-  URĂRI pentru toate femeile

„8 Martie este o zi plină de feminitate, zîmbete şi căldură sufletească. În această zi remarcabilă noi, bărbaţii, venerăm cu un deosebit respect – mamele, prin tandreţe şi iubire – soţiile, prin dragoste şi grijă părintească – fiicele, prin veşnice aduceri aminte – bunicile. ”

„Femeia, căreia umanitatea îi datorează continuitatea şi perpetuarea vieţii, a fost şi  va fi elogiată în cîntece şi opere artistice. De cînd e lumea, Femeia a ţinut mereu aprins focul în căminul familial, a păstrat cu sfinţenie datinile străbune, a sădit speranţă şi nobleţe în inimile celor apropiaţi.”

„8 Martie este ziua în care se îmbină armonios cele patru caracteristi ale femeilor: sensibilitatea, frumuseţea, tandreţea şi fineţea. Cu ocazia sărbătorilor de primăvară, permiteţi-mi să-mi exprim întreaga stimă şi admiraţie faţă de poziţia civică a Dumneavoastră, care denotă o voinţă puternică, patriotism, dragoste de viaţă şi deosebite calităţi sufleteşti şi să Vă adresez cele mai alese urări de sănătate, fericire, prosperitate şi realizarea tuturor doleanţelor.”

„Va doresc, doamnelor şi domnişoarelor, să aveţi parte de o primavară plină de iubire şi armonie, aducîndu-Vă în dar un firav mărţişor, simbol al dragostei, care, prin spritul său de primăvară, să zăbovească cît mai mult în sufletul Dumneavoastră.”

„Fiţi înconjurate de căldură, tandreţe, armonie, dragoste, înţelepciune, zîmbete de copii, bunăstare, sănătate Dumneavoastră şi apropiaţilor Dumneavoastră. Fie ca pacea şi înţelegerea să domine mereu în familiile Dumneavoastră.

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Ziua Femeii sau Ziua Mamei? Ce se sărbătorește de fapt pe data de 8 martie

Publicat

8 martie - ziua femeii

Multe persoane se întrebă dacă pe 8 Martie se sărbătoreşte Ziua Femeii sau Ziua Mamei. Ziua Femeii se sărbătoreşte pe 8 MARTIE și este o zi în care femeile sunt recunoscute pentru realizările lor, fără a ţine cont de diferenţele naţionale, etnice, lingvistice, culturale, economice sau politice.

În România, Ziua Mamei a fost declarată sărbătoare publică începând din 2010 şi este sărbătorită în prima duminică a lunii mai.

VEZI: MESAJE de 8 MARTIE 2021: Cele mai frumoase urări pentru femeile din viața ta. Mamă, iubită sau colege

Toate doamnele și domnișoare așteaptă ziua de 8 martie deoarece aceasta este o sărbătoare dedicată lor. Unii spun că 8 martie este Ziua femeii, alții spun că este Ziua mamei, în tot cazul este vorba despre o sărbătoare dedicată reprezentantelor sexului frumos.

Ziua Internațională a Femeii este sărbătorită în fiecare an pe data de 8 martie pentru a comemora atât realizările sociale, politicile și condițiile economice ale femeilor, cât și discriminarea și violența care își fac încă simțită prezența în multe părți ale lumii. Ziua Internațională a Femeii a fost adoptată în 1977, printr-o rezoluție a Adunării Generale a ONU. ONU a sărbătorit pentru prima dată Ziua internațională a femeii pe 8 martie, în 1975 — Anul internațional al femeii.

În prezent, Ziua Internațională a Femeii este sărbătorită în mai multe țări ale lumii, iar în unele dintre acestea este considerată chiar zi liberă.

Iată care sunt țările în care se sărbătorește data de 8 martie: Albania, Algeria, Angola, Armenia, Azerbaidjan, Bangladesh, Belarus, Bosnia și Herțegovina, Brazilia, Bulgaria, Burkina Faso, Cambodgia, Camerun, Chile, Columbia, Croația, Cuba, Cipru, Danemarca, Eritreea, Finlanda, Georgia, Grecia, Guineea-Bissau, Islanda, India, Italia, Israel, Laos, Letonia, Kazahstan, Kosovo, Kirghizstan, Macedonia, Madagascar, Malta, Mexic, Republica Moldova, Mongolia, Muntenegru, Nepal, Palestina, Polonia, Portugalia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Suedia, Siria, Tadjikistan, Turcia, Turkmenistan, Ucraina, Ungaria, Uzbekistan, Vietnam, Zambia.

În China, femeile au după-amiaza liberă de 8 martie.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Ministrul Educației dă asigurări că elevii vor susține examenele naționale în format fizic, la datele stabilite

Publicat

Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a declarat că a iniţiat discuţii la nivelul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru ca chiar dacă vor exista localităţi carantinate la momentul susţinerii examenelor naţionale, să se ia în considerare excepţia pentru susţinerea acestor testări, “definitorii pentru viitorul oricărui tânăr”, cu prezenţă fizică şi la datele stabilite, scrie românia24.ro

“Profit de orice ocazie pentru a îndemna încă o dată la maximă responsabilitate, la respectarea strictă a regulilor pentru a diminua aşa şansele de a ajunge în această situaţie să depăşim 6 la mie. Dacă totuşi se depăşeşte 6 la mie, se suspendă orice activitate şcolară, din păcate, nu este nimic de discutat aici.

Cu o singură excepţie, deşi nu ne dorim, deşi eu personal sunt convins că nu vom ajunge să avem localităţi carantinate pe durata examenelor naţionale, am iniţiat deja discuţiile la nivelul CNSU pentru a lua în considerare o excepţie pentru derularea examenelor naţionale cu prezenţă fizică la datele stabilite”, a afirmat duminică ministrul Câmpeanu, într-o intervenţie la postul Digi 24.

El a adăugat că “nu va exista niciun elev în această ţară care să nu poată susţine examene naţionale indiferent de situaţia epidemiologică”.

“Să ajungem în perioada examenelor naţionale şi vom avea răspuns (cu privire la situaţia epidemiologică din ţară n.red.) Ce vă pot spune acum, cu toată responsabilitatea, nu va exista niciun elev în această ţară care să nu poată susţine examene naţionale indiferent de situaţia epidemiologică.

Aceste examene naţionale sunt de maximă importanţă, definitorii pentru viitorul oricărui tânăr. Va exista înţelegere şi asigur orice elev că examenele naţionale se vor da la datele planificate cu prezenţă fizică”, a mai subliniat ministrul Educaţiei.

Conform modificărilor aduse sâmbătă Ordinul comun al Ministrului Educaţiei şi Ministrului Sănătăţii referitor la măsurile de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARSCoV-2, “este permisă organizarea cu prezenţa fizică, în unităţile de învăţământ din localităţile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile este mai mică de 6/1000 de locuitori a simulărilor examenelor naţionale şi a examenelor pentru anii terminali; evaluărilor naţionale”.

sursă: romania24.ro, agerpres.ro.

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

INCENDIU la Blaj: Un tractor aproape făcut scrum, după ce proprietarul a vrut să stingă un incendiu de vegetație uscată

Publicat

Un tractor a luat foc duminică, în jurul orei 15.45, pe un teren de pe raza municipiului Blaj. Potrivit primelor informații transmise de reprezentații ISU Alba, proprietarul ar fi vrut să limiteze propagarea unui incendiu de vegetație uscată, cu ajutorul plugului, dar tractorul a fost cuprins de flăcări. 

La fața locului s-au deplasat pompierii din Blaj cu o autospecială de stingere, dar tractorul a ars în totalitate. Acesta a avea la momentul declanșării incendiului, în rezervor, aproape 700 de litri de motorină.

Știre în curs de actualizare.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate