Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Valoare economică redusă. Alba se află printre cele 8 județe în care nu s-a făcut nicio investiție străină în ultima perioadă

Publicat

Potrivit unei analize realizate de econtext.ro, judeţul Alba nu a fost deloc atractiv pentru companiile străine interesate să investească în România, în anul 2011. Inclus în trendul descendent al capitalului internaţional atras, ce se manifestă la nivel naţional, în ultimii trei ani, Alba se află într-o situaţie similară cu judeţele Gorj, Olt, Teleorman, Neamţ, Călăraşi, Vaslui şi Ialomiţa, zone cu o valoare economică redusă.

Interesul scăzut al companiilor străine de a pompa capital în afaceri pe teritoriul României s-a resimţit după boom-ul din 2007-2008, anul acesta fiind considerat cel mai slab din ultimii cinci, la acest capitol. Analiza econtext.ro privind investiţiile străine de la începutul acestui an arată, în continuare, o concentrare asupra zonei Bucureşti (139 companii străine înmatriculate, în ianuarie 2011), respectiv Ilfov (31) şi vestul ţării – Timiş (28) şi Bihor (19), centru – Cluj (23).

La polul opus, Alba a bifat zero la sectorul investiţii străine, alături de alte şapte judeţe, toate cu aport redus la economie, din acest punct de vedere.

Explicaţia acestui fenomen poate fi dată, pe lângă prezenţa efectelor crizei economice, şi de faptul că oamenii de afaceri străini se orientează mai mult spre judeţele mari, cu infrastructură accesibilă şi, în cazul Capitalei – sediul principalelor organisme financiare. Cu toate acestea, o implicare mai activă a autorităţilor locale şi judeţene ar putea schimba cifra investiţiilor şi repoziţiona zona noastră pe hartă.

sursa foto: econtext.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Evrika

    vineri, 15.07.2011 at 12:58

    nu ma mira. de 20 de ani sefii judetului o tin numai in betii si afaceri necurate.Nu au nevoie de straini care sa le incurce planurile.

  2. atti

    sâmbătă, 16.07.2011 at 10:19

    CUM SUNTEM IN CENTRU TARI, SI NU AFEM INFRASTRUCTURA(AUTOSTRAZI) E SI NORMAL CA UN INVESTITOR STRAIN NE OCOLESTE.E UN CHIN SA MERGI PANA LA DEVA, ARAD, SIBIU, NADLAC, BORS DIN ALBA.ASTA E DATORATA MAREKLUI CARMACI CARE DECLARA CA NU AVEM NEVOIE DE AUTOSTRAZI, PARCA O CHEMA BASESCU SI E COLEG CU HAVA.DECI MULTUMIM DIN INIMA CA DUPA 21 ANI AVEM DRUMURI FACUTE PANA IN 1989.NOI CU FURTUL ALTI CU AUTOSTRAZI, CIVILIZATIE SI MULTE ALTELE LA CARE NU VOM AJUNGE NICIODATA CU ACASTA CONDUCERE.EVENTUAL LA SAPA DE LEMN.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax