Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Valoarea acţiunilor „Gabriel Resources” a crescut cu 3,5% pe bursă după ce Guvernul a aprobat legea pentru Roşia Montană

avatar

Publicat

Publicitate
Fosta cariera ”Cetate” de la Rosia Montana

Valoarea acţiunilor companiei canadiene „Gabriel Resources”, acţionar majoritar al „Roşia Montană Gold Corporation” au înregistrat cea mai mare creştere din istoricul tranzacţionărilor acestora pe bursă în ultimele şapte săptămâni, după ce Guvernul a aprobat proiectul de lege privind exploatarea minieră din judeţul Alba. La bursa din Toronto, miercuri dimineaţa, valoarea acestora era de 1,76 de dolari canadieni, cu 3,5% în plus faţă de cotaţia anterioară, potrivit bloomberg.com.

Pe parcursul zilei de miercuri, acţiunile au atins maxim de 1,87 dolari canadieni şi au ajuns la valoarea de 1,67, la închiderea şedinţei de tranzacţionare. Joia trecută, acestea porneau de la valoarea de 1,63 dolari canadieni. „Gabriel Resources” Ltd are la tranzacţionare un volum de 3,15 milioane acţiuni la Toronto Stock Exchange.

Proiectul de lege aprobat marţi de Guvern şi care va intra în atenţia Parlamentului prevede declararea proiectului ca fiind de utilitate publică şi de interes naţional deosebit.

Potrivit acestuia, acţionarul majoritar al RMGC va transfera în etape cu titlu gratuit către acţionarul minoritar controlat de statul român o cotă de 5,69% din capitalul social al RMGC. Participaţia indirectă a statului român urmează să ajungă astfel la 25%.

Redevenţa minieră aplicabilă proiectului minier va fi de 6% (faţă de 4% în cazul celorlalte proiecte miniere) cu opţiunea statului român de a solicita plata acesteia în natură.

Investitorul se angajează să întreprindă conservarea, amenajarea şi revitalizarea patrimoniului cultural, să  asigure protecţia mediului şi eliminarea poluării istorice, să contribuie la dezvoltarea economică şi culturală durabilă a comunităţii din Roşia Montană.

Potrivit acestuia, acţionarul majoritar al RMGC va transfera în etape cu titlu gratuit către Conform planului de afaceri al acţionarului majoritar, implementarea şi desfăşurarea exploatării minereurilor auro-argentifere va duce la crearea a 2.300 locuri de muncă în faza de construcţie şi 900 locuri de muncă în faza de operare.

Exploatarea ar urma să înceapă din noiembrie 2016. RMGC deţine la Roşia Montană, prin concesionare în vederea exploatării, cel mai important zăcământ de aur din România, evaluat la aproximativ 300 de tone de aur şi 1.600 de tone de argint.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Irina Rimes a ales-o!!! Antinia Simion din Alba Iulia a trecut de proba confruntărilor la VOCEA ROMÂNIEI

avatar

Publicat

antinia vocea romaniei

Antinia Simion merge mai departe la show-ul Vocea României. Irina Rimes a ales-o!!! Vineri seara, în cadrul ”confruntărilor” Antinia Simion și Oana Tabultoc au cântat în mumele iubirii, pentru muzică. În final, Antinia a fost alegerea Irinei Rimes pentru etapa knockout-urilor.Aflată pentru prima dată la Vocea României, Antinia Simion, o tânără de 19 ani din […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Aşezământul Social „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia aniversează 15 ani de la înființare

avatar

Publicat

asezamant social vasile cel mare alba iulia

Aşezământul Social „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia aniversează în acest an 15 ani de la înfiinţare. Cu acest prilej, copiii şi personalul centrului au pregătit un program festiv care a marcat „ziua casei”. Manifestările au avut loc săptămâna aceasta la sediul aşezământului şi au debutat cu oficierea unei slujbe de binecuvântare și au […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Alexandra Prața și Rareș Fiț – MISS și MISTER BOBOC 2018, la Colegiul Horea, Cloșca și Crișan din Alba Iulia

avatar

Publicat

balul bobocilor 2018 hcc

Alexandra Prața și Rareș Fiț sunt câștigătorii titlurilor de Miss și Mister Boboc 2018, la Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia. Totodată, în cadrul evenimentului desfășurat vineri, la Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiu, Mirela Vlaic și Sergiu Buhățel au obținut titlurile de Miss și Mister popularitate.În ”cursa” pentru titlul de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Rugăciunea „Tatăl Nostru” va fi modificată. Noul text va fi supus atenției Vaticanului, pentru aprobare

avatar

Publicat

Icoana-Intrarii-Domnului-in-Ierusalim

Un pasaj din rugăciunea ”Tatăl Nostru” va fi modificat. În urma unei adunări generale a episcopilor italieni, a fost aprobată traducerea celei de-a treia ediții a textului ”Roman Missal”, o traducere care a luat mai mult de 16 ani pentru a fi finalizată.Adunarea generală a Conferinţei Episcopale Italiene a aprobat traducerea italiană a celei de-a […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate