Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Valoarea acţiunilor „Gabriel Resources” a crescut cu 3,5% pe bursă după ce Guvernul a aprobat legea pentru Roşia Montană

Publicat

Fosta cariera ”Cetate” de la Rosia Montana

Valoarea acţiunilor companiei canadiene „Gabriel Resources”, acţionar majoritar al „Roşia Montană Gold Corporation” au înregistrat cea mai mare creştere din istoricul tranzacţionărilor acestora pe bursă în ultimele şapte săptămâni, după ce Guvernul a aprobat proiectul de lege privind exploatarea minieră din judeţul Alba. La bursa din Toronto, miercuri dimineaţa, valoarea acestora era de 1,76 de dolari canadieni, cu 3,5% în plus faţă de cotaţia anterioară, potrivit bloomberg.com.

Pe parcursul zilei de miercuri, acţiunile au atins maxim de 1,87 dolari canadieni şi au ajuns la valoarea de 1,67, la închiderea şedinţei de tranzacţionare. Joia trecută, acestea porneau de la valoarea de 1,63 dolari canadieni. „Gabriel Resources” Ltd are la tranzacţionare un volum de 3,15 milioane acţiuni la Toronto Stock Exchange.

Proiectul de lege aprobat marţi de Guvern şi care va intra în atenţia Parlamentului prevede declararea proiectului ca fiind de utilitate publică şi de interes naţional deosebit.

Potrivit acestuia, acţionarul majoritar al RMGC va transfera în etape cu titlu gratuit către acţionarul minoritar controlat de statul român o cotă de 5,69% din capitalul social al RMGC. Participaţia indirectă a statului român urmează să ajungă astfel la 25%.

Redevenţa minieră aplicabilă proiectului minier va fi de 6% (faţă de 4% în cazul celorlalte proiecte miniere) cu opţiunea statului român de a solicita plata acesteia în natură.

Investitorul se angajează să întreprindă conservarea, amenajarea şi revitalizarea patrimoniului cultural, să  asigure protecţia mediului şi eliminarea poluării istorice, să contribuie la dezvoltarea economică şi culturală durabilă a comunităţii din Roşia Montană.

Potrivit acestuia, acţionarul majoritar al RMGC va transfera în etape cu titlu gratuit către Conform planului de afaceri al acţionarului majoritar, implementarea şi desfăşurarea exploatării minereurilor auro-argentifere va duce la crearea a 2.300 locuri de muncă în faza de construcţie şi 900 locuri de muncă în faza de operare.

Exploatarea ar urma să înceapă din noiembrie 2016. RMGC deţine la Roşia Montană, prin concesionare în vederea exploatării, cel mai important zăcământ de aur din România, evaluat la aproximativ 300 de tone de aur şi 1.600 de tone de argint.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate

AIUD

ACCIDENT rutier pe DN1 între Teiuș și Aiud, în zona intersecției cu localitatea Beldiu. Trafic restricționat

Publicat

smurd

Un accident rutier a avut loc, miercuri dimineață, pe DN1, la ieșirea din Teiuș spre Aiud, în zona intersecției cu localitatea Beldiu. În accident au fost implicate 2 automobile. Traficul este restricționat. Potrivit ISU Alba, la locul accidentului intervine detașamentul Aiud cu o autospecială și 2 ambulanțe SMURD de tip B. Potrivit IPJ Alba, cauza […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Big Brother la Sebeș. Manevră periculoasă a unui șofer, filmată în trafic de camerele de supraveghere

Publicat

intersectie sebes

Un șofer a fost la un pas să producă un accident rutier, marți, în municipiul Sebeș, după ce a întors autoturismul într-o intersecție. Manevra riscantă a acestuia a fost surprinsă de o cameră de supraveghere din zonă.  „Un cetățean a reclamat indisciplina unui conducător auto în trafic, la intersecția străzii Dorin Pavel cu strada Traian. […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Sindicaliştii de la Sanitas anunţă proteste pentru martie şi aprilie. De ce sunt medicii nemulțumiți

Publicat

Membrii Federaţiei Sanitas au stabilit un calendar al protestelor, care vor începe pe data de 6 martie şi vor culmina pe 3 aprilie, când se va organiza un miting de amploare în Bucureşti. Sindicaliştii din Sănătate spun că Legea Salarizării, adoptată în 2017, a dus la pierderi din venituri. „Actele normative cu caracter salarial din […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Și-a amenințat soția că o taie și o dă la câini. Bărbat din Alba Iulia, condamnat de Judecătorie

Publicat

violenta femeie familie

Un bărbat din Alba Iulia şi-a ameninţat soţia, în miez de noapte, că o taie în bucăţi, cu un cuţit şi o dă la câini. Deși în timpul audierilor doi martori au declarat că soția acestuia a fost amenințată cu moartea, bărbatul nu şi-a recunoscut fapta. Mai mult în timpul anchetei, spunea că o va […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate