Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Valoarea dividendelor plătite acţionarilor SNTGN Transgaz SA a depăşit 4 miliarde de lei

Publicat

Valoarea dividendelor plătite acţionarilor SNTGN Transgaz SA a depăşit 4 miliarde de lei.

Potrivit unui comunicat al companiei, publicat pe site-ul Bursei de Valori București, capitalizarea bursieră a companiei a crescut de peste două ori faţă de 2008, anul listării la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), ajungând în prezent la aproximativ 3,5 miliarde de lei.

Între timp, în septembrie 2020, Bursa de Valori Bucureşti a devenit în mod oficial piaţă emergentă, depăşind statutul de piaţă de frontieră.

Acest lucru a însemnat o confirmare a calităţii pieţei de capital româneşti şi a calităţii actului managerial al companiilor tranzacţionate pe această piaţă.

„Urmare a faptului că este companie tranzacţionată la BVB, SNTGN Transgaz SA a câştigat foarte mult în ceea ce priveşte capitalul reputaţional, atât din prisma know-how-ului managerial, cât şi a rigorilor de transparenţă, comunicare şi relaţii cu investitorii şi a întregii experienţe acumulate conlucrând în condiţii excelente cu toate instituţiile pieţei de capital.

Împreună am reuşit să facem performanţă şi să implementăm proiecte de investiţii strategice, care au făcut ca România să devină un pol regional de securitate energetică şi un jucător activ şi interesant pentru partenerii instituţionali internaţionali”, se menţionează într-un comunicat al companiei.

Capitalizarea bursieră a SNTGN Transgaz SA a crescut de peste 2 ori faţă de anul listării, ajungând în prezent la o valoare de aproximativ 3,5 miliarde lei, respectiv la peste 700 milioane euro.

Acționariat majoritar de stat

În prezent, 58,5097% din acţiunile companiei sunt deţinute de Statul Român prin Secretariatul General al Guvernului, iar 41,4903% de către alţi acţionari persoane fizice şi juridice (free-float).

Potrivit sursei citate, SNTGN Transgaz SA este una dintre societăţile cu cea mai atractivă politică de dividend.

Astfel, valoarea dividendelor plătite acţionarilor în cei 15 ani de la listarea la BVB a fost de aproximativ 4 miliarde lei, potrivit Agerpres.

SNTGN Transgaz SA este operatorul tehnic al Sistemului Naţional de Transport (SNT) al gazelor naturale care asigură transportul intern şi internaţional al gazelor naturale, dispecerizarea acestora precum şi cercetarea şi proiectarea în domeniu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax