Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Valoarea serviciilor stomatologice decontate de CNAS s-ar putea dubla. Anunțul făcut de șeful instituției

Publicat

Casa Naţională de Sănătate (CNAS) urmăreşte să dubleze valoarea acordată decontării serviciilor stomatologice, potrivit unui anunț făcut chiar de preşedintele instituţiei, Vasile Ciurchea. Acesta nu a dat însă alte detalii şi nici nu a estimat o dată pentru această măsură.

„Oferim servicii medicale stomatologice decontate de CNAS acelor cabinete care sunt in contract cu Casa şi acestea îşi stabilesc valoarea. Încercăm să facem niste calcule si să dublăm valoarea acordată serviciilor stomatologice. Este foarte important ca şi stomatologii să-si dorească să fie în contract cu Casa. Nu întotdeauna îşi doresc. Este nevoie de multe servicii stomatologice pe toate segmentele de vârstă”, a declarat acesta la Radio România Actualităţi.

Şeful CNAS a subliniat faptul că, în lipsa unui program naţional de prevenţie, educaţia dentară rămâne singura alternativă.

Potrivit lui Vasile Ciurchea, pentru a beneficia de servicii de medicină dentară, decontate de stat, persoanele asigurate trebuie să se adreseze unui cabinet stomatologic care se află în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate. Printre serviciile de medicină dentară decontate se numără: elemente acrilice, elementele metalo-acrilice, reconstituirea coroanei radiculare.

Cel mai recent studiu pe acest subiect, publicat în martie 2019, arăta că aproape 40% dintre români nu au ajuns anul trecut la un medic dentist şi peste 30% dintre familiile care au copii nu i-au adus niciodată pentru un control. Asta în contextul în care copiii şi tinerii cu vârsta de până la 18 ani beneficiază de decontarea integrală a tratamentelor cuprinse în Pachetul de servicii medicale de bază pentru medicina dentară. Mai mult, potrivit aceluiaşi studiu, 20% din respondenţi susţineau că nu vor ajunge la dentist în acest an, principalul motiv invocat fiind lipsa banilor.

sursa: adevărul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax