Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Valoarea tichetelor culturale, majorată oficial. Ce sumă pot primi angajații pentru bilete la festivaluri, concerte sau muzee

Publicat

Valoarea tichetelor culturale care pot fi acordate angajaţilor, majorată. Valoarea tichetelor culturale care pot fi acordate angajaţilor lunar sau ocazional a fost majorată cu 10 lei, începând cu al doilea semestru al anului 2024.

Noile valori se vor aplica din luna octombrie 2024 până în martie 2025. 

Ordinul privind stabilirea valorii sumei indexate care se acordă sub formă de tichete culturale pentru semestrul II al anului 2024 a fost publicat vineri, 27 septembrie, în Monitorul Oficial.

Valoarea tichetelor culturale care pot fi acordate angajaţilor, majorată

Potrivit documentului citat, pentru semestrul II al anului 2024, valoarea sumei care se acordă lunar, respectiv ocazional, sub formă de tichete culturale, este de:

  • maximum 220 lei/lună;
  • maximum 440 lei/eveniment.

Noile valori reprezintă o creștere cu 10 lei pentru fiecare tip de tichet față de valorile stabilite pentru primul semestru al anului 2024, precum și pentru primele două luni din semestrul II, respectiv maximum 210 lei/lună și maximum 430 lei/eveniment.

Valorile stabilite se vor aplica și pentru primele două luni ale semestrului I al anului 2025, respectiv lunile februarie 2025 și martie 2025.

Ce sunt tichetele culturale

Potrivit Legii 165/2018, tichetele culturale sunt bilete de valoare acordate angajaților, lunar sau ocazional, pentru achitarea contravalorii de bunuri și servicii culturale.

Bunurile și serviciile culturale pot fi:

  • abonamente sau bilete la spectacole, concerte, proiecții cinematografice, muzee, festivaluri, târguri și expoziții, permanente sau itinerante, parcuri tematice, inclusiv cele destinate copiilor;
  • cărți, manuale școlare, albume muzicale, filme, în orice format.

Fiecare tichet cultural este valabil numai dacă are înscrise pe suportul electronic sau stocate într-un alt mod în acesta, următoarele mențiuni:

  • numele și adresa emitentului;
  • perioada de valabilitate a utilizării tichetului;
  • interdicția de a fi utilizat pentru achiziționarea de alte bunuri/servicii decât cele prevăzute de lege;
  • numele, prenumele și codul numeric personal ale salariatului care este în drept să utilizeze tichetul cultural.

Biletele de valoare, care cuprind și tichetele culturale, se acordă în limitele sumelor prevăzute cu această destinație în bugetul de stat sau, după caz, în bugetele locale, pentru unitățile din domeniul bugetar, și în limitele sumelor prevăzute cu această destinație în bugetul de venituri și cheltuieli aprobat, pentru celelalte categorii de angajatori.

Acestea se emit exclusiv pe suport electronic.

sursa foto: Edenred Romania

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate