Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Valoarea tichetelor de creșă va crește, din octombrie. Proiect de ordin, la Ministerul Muncii

Publicat

s

Valoarea sumei lunare care se acordă sub formă de tichete de creşă va crește începând cu luna octombrie a acestui an și va ajunge la 570 de lei. Măsura este curpinsă într-un proiect de ordin al Ministerului Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), publicat recent în dezbatere publică. 

Potrivit proiectului de ordin privind stabilirea valorii sumei lunare indexate care se acordă sub formă de tichete de creșă pentru semestrul II al anului 2022, începând cu luna octombrie 2022, valoarea sumei lunare care se acordă sub formă de tichete de creşă, stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018, cu modificările ulterioare, este de 570 lei.

În prezent, tichetul de creșă are o valoarea de 520 de lei, ceea ce înseamnă că majorarea va fi de 50 de lei.

Conform documentului citat, valoarea nominală de 570 de lei se va aplica și pentru primele două luni ale semestrului I al anului 2023, respectiv februarie 2023 și martie 2023.

Potrivit Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, tichetele de creșă sunt bilete de valoare care se acordă lunar angajaţilor care nu beneficiază de concediul şi de
indemnizaţia acordate pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap.

Tichetele de creşă pot fi utilizate numai pentru achitarea taxelor la creşa unde este înscris copilul şi se acordă, la cerere, unuia dintre părinţi sau tutorelui căruia i-a fost încredinţat copilul spre creştere şi educare, pe baza livretului de familie.

Nu pot beneficia de tichete de creşă asistenţii maternali profesionişti sau persoanele la care este găzduit copilul şi pentru care s-a instituit măsura plasamentului în regim de urgenţă, în temeiul Legii nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Tichetele de creșă, alături de tichetele de masă, cadou, culturale sau voucherele de vacanță, se emit, din luna februarie, doar pe card. Cele pe hârtie, emise înainte de 1 februarie, rămân valabile până la data expirării înscrisă pe ele.

sursa: mmuncii.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax