Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Valul 4, cazuri grave la tineri sănătoși. Medic: scade vârsta la care lovește mai puternic varianta Delta

Publicat

Valul 4 al pandemiei de COVID determină cazuri grave la pacienți tineri, fără alte afecțiuni, susține managerul unui spital de primă linie în lupta cu această boală.

Managerul Spitalului „Victor Babeș” din București, Simin Florescu, a declarat, luni seara, într-o intervenție telefonică la Antena 3 că este vorba despre oameni care au murit cu zile pentru că nu erau vaccinați și au venit târziu la spital.

La spitalul „Victor Babeș” s-au înregistrat în ultima perioadă decesele unor bărbați de 32, 37, 53 și 62 de ani, nevaccinați, fără comorbidități, potrivit sursei citate.

„Nu aveau niciun fel de boli, erau oameni sănătoși, care au murit cu zile pentru că nu erau vaccinați și au venit la spital foarte târziu, cam a zecea zi de la debut, ceea ce a făcut sarcina noastră foarte grea”, a spus Florescu.

Medicul a explicat că acest val vine cu o tulpină mutantă care determină cazuri mult mai grave decât înainte, la pacienți mult mai tineri, iar în alte țări sunt deja cazuri mai grave la copii, potrivit g4media.ro.

„Avem armele cu care să luptăm, de ce nu le folosim? Asta e stupefacția noastră: de ce nu se vaccinează? De ce suntem puși în situația de a explica unor familii tinere că nu le mai putem salva soții, tații? (…) Acești oameni au fost oameni fără niciun fel de probleme, din familii cu tot ce le trebuie, se plimbaseră prin țări străine, mulți veneau de la mare, acolo începuse drama”, a spus medicul.

În opinia sa, lucrurile se schimbă și începe să scadă vârsta la care lovește mai puternic virusul mutant.

”Pentru copiii sub 12 ani ce putem să facem este să vaccinăm tot restul lumii, astfel încât copiii să fie protejați. Succesul ar fi dacă cât mai mulți oameni s-ar vaccina cât mai repede, ca să nu apară o altă tulpină mutantă. Este foarte clar că toate cazurile severe din ultimele săptămâni și decese sunt ale unor pacienți nevaccinați sau vaccinați incomplet”, a mai declarat medicul.

„Suntem în plin val 4. Nu se pune problema dacă vine sau nu vine. E aici și va urca în continuare. (…) În acest moment, în spital mai mult de jumătate dintre pacienți sunt cu Covid. Din nou începem să avem probleme cu locurile pentru pacienții severi, cu pacienții care au nevoie de ATI și toate aceste cazuri sunt la pacienți nevaccinați sau vaccinați incomplet”, a atras atenția managerul de la „Victor Babeș”.

Varianta Delta a coronavirusului are un impact mult mai mare decât tulpinile precedente asupra tinerilor și copiilor.

În România au fost confirmate recent două decese la persoane de 30 de ani.

Raed Arafat a spus că o fată de 25 de ani, fără comorbidități, se află la terapie intensivă, din cauza acestei boli.

Potrivit șefului DSU, autoritățile se pregătesc deja cu mai multe locuri la terapie intensivă destinate copiilor.

surse: Antena 3, G4Media

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dany

    marți, 24.08.2021 at 07:12

    Oare asta sa fie celebra resetare despre care se tot vorbește? Adică rămân cei sub 12 ani care o sa fie formați și educați într-un anumit fel. Sa se schimbe tot…mod de gândire valori religie etc.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax