Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Valul de căldură ”Cleon” pârjolește Europa. Temperaturi extreme și în perioada următoare

Soare canicula

Publicat

Valul de caniculă intitulat ”Cleon” își manifestă puternic prezența în Europa, unde multe regiuni au înregistrat peste 40 de grade Celsius, iar continentul continuă să se afle sub călduri extreme și săptămâna viitoare.

Recodtul a fost înregistrat în Valea Morții din SUA, unul dintre cele mai fierbinți locuri de pe planetă, a înregistrat 53,3 grade C, iar în China s-au înregistrat 52,2.

Județul Alba va fi sub cod de caniculă pe durata întregii săptămâni. Maximele pot ajunge la 40 de grade Celsius și nu sunt anunțate ploi până sâmbătă. Vezi aici cum va fi vremea în Alba, în perioada 17 – 23 iulie.

În Grecia, un nou val de caniculă este aşteptat începând de joi, cu maxime locale de 43 de grade Celsius, după ce în weekend s-au înregistrat maxime de 44,2.

„Nu se întâlnește atât de des un val de căldură cu o durată atât de mare. Acest val de caniculă va fi cu siguranță unul dintre cele mari pe care le-am observat în țară în ultimii 30 de ani – vom vedea, bineînțeles, odată cu trecerea fenomenului –  precum valurile din 2021, 2007 și alți ani.

Vorbim despre un fenomen care a început miercurea trecută și conform datelor va dura cel puțin 6-7 zile”, a explicat Kostas Lagouvardos, director pentru cercetări în cadrul Observatorului Astronomic Național din Atena.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax