Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vânzarea băuturilor energizante și a țigărilor electronice către minori ar putea fi interzisă

Publicat

Arhivă foto

Vânzarea băuturilor energizante și a țigărilor electronice către minori ar putea fi interzisă. Președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, a inițiat două proiecte de lege menite să interzică vânzarea de băuturi energizante și țigări electronice către minori în România.

„Am depus în Parlament două iniţiative legislative prin care dorim să interzicem comercializarea către minori a băuturilor energizante şi a ţigărilor electronice.

Băuturile energizante, un real pericol pentru sănătatea copiilor

Energizantele conţin substanţe, precum cafeină, taurină, carnitină, guarana, glucuronolactona şi alţi compuşi cu efect de stimulare a sistemului nervos central şi reprezintă un real pericol pentru sănătatea copiilor”, a scris Alfred Simonis, marţi, pe Facebook.

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor a menționat că proiectul de lege care se referă la ţigările electronice a apărut în urma mai multor discuţii pe care le-a purtat în special cu reprezentanţi ai sistemului de învăţământ care s-au plâns de un adevărat fenomen ce se petrece chiar în şcoli.

„Cât despre țigările electronice, acest proiect de lege a apărut în urma mai multor discuții pe care le-am purtat în special cu reprezentanți ai sistemului de învățământ care s-au plâns de un adevărat fenomen care se petrece chiar în școli. Ușurința cu care se pot procura aceste țigări este uluitoare”, a mai adăugat deputatul PSD.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax