Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vânzarea de mașini noi pe benzină și motorină, interzisă din 2035. Vor fi stații de încărcare electrică din 60 în 60 de km

Publicat

Vânzarea de automobile noi pe benzină și motorină va fi interzisă în Europa din anul 2035, potrivit unui pachet de propuneri pentru reducerea emisiilor, adoptat miercuri de Comisia Europeană. 

Pachetul de măsuri se numește „Fit to 55” și a fost discutat intens până acum.

Comisia Europeană a anunțat miercuri cadrul legislativ privind schimbările climatice, care e menit să ajute blocul comunitar să-și atingă obiectivul de reducere a emisiilor de CO2 cu 55% până în 2030 și de a deveni neutru în materie de carbon până în 2050.

Pachetul de propuneri adoptat de Comisia Europeană prevedere politici publice europene în materie de climă, energie, utilizare a terenurilor, transporturi și fiscalitate.

Printre cele mai importante prevederi se numără reducerea la zero a emisiilor de CO2 ale autovehiculelor noi din Uniunea Europeană începând cu anul 2035, ceea ce ar însemna de facto interzicerea vânzării de noi automobile pe benzină şi motorină începând cu acea dată, potrivit Agerpres.

Măsuri pentru trecerea la vehiculele electrice

Pentru a accelera trecerea la vehiculele electrice, Executivul comunitar a propus o reducere cu 55% a emisiilor de CO2 ale noilor autoturisme începând din 2030, comparativ cu nivelul din 2021, şi o reducere de 100% începând din 2035.

Tot pentru a stimula vânzarea de automobile electrice, instituția a propus o serie de măsuri legislative care ar cere statelor membre să instaleze staţii publice de încărcare de-a lungul drumurilor principale la o distanţă de maximum 60 de kilometri între ele, începând din 2025.

Aceste măsuri sunt destinate să contribuie la atingerea obiectivelor climatice ale UE, dar de ele vor beneficia şi cetăţenii prin reducerea cheltuielilor energetice şi îmbunătăţirea calităţii aerului.

De asemenea, Comisia Europeană mai propune impozitarea combustibilului pentru avioane, dar și taxarea emisiilor pentru transportul maritim.

Surse: Agerpres, Politico.eu

Foto: Arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax