Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Vânzările magazinelor second-hand, aproape dublate de criza economică

Publicat

În Alba Iulia, magazinele second-hand iau tot mai mult locul magazinelor de îmbrăcăminte care şi-au închis porţile. Afacerile cu haine la mâna a doua încep să meargă tot mai bine, patronii câştigând mii de lei lunar, în urma vânzărilor.

„Sunt zile în care avem vânzări şi de 700-800 lei şi poate chiar mai mult, ceea ce anii trecuţi nu era posibil. Oamenii nu mai sunt deloc reticenţi la hainele second-hand, iar noi punem în vânzare haine care arată bine şi care costă de la 5 lei până la 30-40 lei”, a explicat Aura Moldovan, patroana unui magazin cu haine de import. Femeia susţine că vânzările faţă de anul trecut au crescut cu 30-40 la sută. „Dacă anul trecut vindeam de 300-400 lei pe zi, astăzi aceste vânzări sunt şi duble, în unele zile”, a completat aceasta.

Într-un astfel de magazin, preţul pieselor de îmbrăcăminte variază de la 1 leu până la câteva zeci de lei, iar cumpărătorii pot achiziţiona haine de firmă aproape noi. „Nu o dată am cumpărat dintr-un second hand haine noi. Până nu demult, nu eram adepta unor ţinute achiziţionate din astfel de magazine, dar problemele financiare, salarul tăiat la jumătate m-a determinat să colid magazinele de acest gen şi să descopăr ca au inclusiv marfă de calitate. Eu îmi amintesc că vechile second-hand-uri din anii 90 aveau haine pe care nu le-aş fi purtat niciodată, dar acum s-a dovedit că aici poţi găsi la ce te aştepi mai puţin. Marfă chiar de calitate şi nouă, de multe ori”, a afirmat Laura Henegar, 44 ani.

Cheltuieli acoperite de vânzări

La Alba Iulia, magazinele second-hand pot fi găsite aproape pe fiecare stradă. În ultimul an, numărul acestora a crescut semnificativ, patronii de magazine second-hand fiind suficient de curajoşi să-şi deschidă o astfel de afacere pe principalele bulevarde ale oraşului, unde chiriile sunt de câteva sute de euro. „Este o afacere pe care am deschis-o în urmă cu 6 luni. Am intuit că lucrurile vor merge bine pentru o perioadă şi mi-am spus că merită încercat. Rămăsesem fără loc de muncă şi trebuia să fac ceva ce să îmi aducă un venit în plus în casă. Până acum, aş spune că a meritat. De investit am investit până în 1.500 de euro cu amenajarea, iar banii i-am recuperat repede. Oamenii cumpără pentru că nu mai au alternative. Am clienţi din toate categoriile sociale, gusturile diferind, ce-i drept”, a spus Cristina Băcilă, 37 ani. Din afirmaţiile femeii, lunar, vânzările se ridică la câteva mii de lei, acoperind relativ uşor cheltuielile. „Vânzările sunt de până la 9.000 lei, iar cheltuielile reprezintă cam jumătate. Depinde şi de cât de des ne aprovizionăm şi de unde. Pe timp de iarnă, a fost mai greu cu întreţinerea”, a explicat patroana.

Preţuri de second-hand
Bluze, pantaloni, fuste – 5-20 lei bucata
Rochii, sacouri – 10-20 lei bucata
Sandale, pantofi – 10-30 de lei bucata
Paltoane – 20-50 de lei bucata.

Totuși cei care nu agerază acest tip de produse pot să cumpere la preturi reduse haine noi, chiar branduri consacrate de pe internet. Magazinele online de haine, încălțăminte și accesorii au la unele produse prețuri apropiate de cele second hand.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. petre izabella

    miercuri, 18.04.2012 at 12:37

    buna sunt din aiud.avem si noi haine second .cine e interesat 1 leu bucata

  2. jeleu

    vineri, 01.02.2013 at 08:47

    cu 1 leu carpe de care gasesti si la tomberon,ori sunteti pocaiti si vindeti ajutoarele care trebuia sa le inpartiti la oameni pe gratis

  3. popa teodora

    marți, 26.08.2014 at 08:39

    nu recomand nimanui haine la 1 leu bucata, sunt infecte fara certificate de dezinfectie!

  4. popa teodora

    marți, 26.08.2014 at 08:44

    in Aiud este un second tare de unde imi cumpar de fiecare data haine cu incredere, in centru ,langa catedrala, AISA se numeste magazinul.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax