Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Vânzătoare de parfumuri „la negru”, prinsă de jandarmi, în Blaj. A fost amendată cu 1.000 lei și i-a fost confiscată toată marfa

parfumuri confiscate

Publicat

Amendă în valoare de 1000 de lei şi marfa confiscată este sancţiunea aplicată de jandarmii din Blaj unei femei pe care au surprins-o pe când încerca să vândă, fără documente legale, mai multe parfumuri.

Jutca G. (35 de ani) domiciliază pe raza comunei Sângeorgiu de Mureş, judeţul Mureş şi a fost depistată de jandarmi, miercuri, 2 octombrie, pe strada Gheorghe Doja din municipiul Blaj în timp ce oferea spre vânzare mai multe flacoane de parfum. Femeia nu deţinea acte legale de provenienţă a bunurilor pe care dorea să le tranzacţioneze şi, mai mult, la solicitarea jandarmilor nu a putut să prezinte acestora documente de certificare a faptului că activitatea de comerţ se desfăşura în conformitate cu prevederile legale.

Vânzătoarea ambulantă a fost îndrumată să desfăşoare o activitate lucrativă legală şi a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei. Totodată, mai multe flacoane de parfum găsite asupra sa au fost ridicate în vederea confiscării şi depuse în camera de corpuri delicte a Jandarmeriei Alba.

„Pentru prevenirea acestor fapte, încă o dată reamintim că, în conformitate cu prevederile Legii nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, cei care desfăşoară activităţi de comerţ ambulant în alte locuri decât cele autorizate şi/sau nu pot dovedi provenienţa bunurilor riscă amenzi contravenţionale cuprinse între 1000 şi 1500 de lei şi confiscarea mărfurilor care au făcut obiectul faptelor de comerţ. De asemenea, din nou atragem atenţia cetăţenilor că nu este indicat să cumpere diverse produse oferite de comercianţii ambulanţi, deoarece, deşi preţul poate fi atractiv, marfa are de cele mai multe ori o calitate îndoielnică, nu poate fi folosită conform destinaţiei şi chiar poate duce la apariţia unor îmbolnăviri sau accidentări”, au transmis jandarmii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax