Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vânzătoare din Alba Iulia, înșelată de un bărbat din Cluj, prin metoda ”șmen”. Bărbatul a fost identificat de polițiști

Publicat

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia l-au identificat miercuri pe un bărbat de 31 de ani, din Cluj Napoca, bănuit de săvârșirea unei fapte de înșelăciune a cărei victimă a fost angajata unui local public din Alba Iulia, au anunțat reprezentanții IPJ Alba.

La data de 12 februarie 2020, bărbatul i-ar fi cerut victimei o sticlă cu apă minerală și o cafea în valoare de 7 lei. Când i–a fost prezentată nota de plată, acesta a scos din portmoneu o bancnotă de 100 lei, pe care a retras-o rapid, motivând că are 2 lei mărunt, cerându-i femeii să pregătească restul de 95 lei.

Femeia i-a înmânat suma de 95 de lei și a primit doar doi lei, fără să-i mai fie dată și suma de 100 de lei.

Metoda „şmen” se bazează pe inducerea în eroare, pe moment, a victimei. Ţeparul solicită schimbarea unor bancnote în cupiură mai mică, după care se ”răzgândeşte” şi cere banii înapoi, distrage atenţia victimei şi în acelaşi timp subtilizează o parte din banii primiţi în schimb, restituind doar o mică parte din ei. De asemenea, metoda funcționează și la cumpărături și se bazează pe sustragerea banilor oferiți inițial.

Foto: Arhivă, rol ilustrativ

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax