Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Variante pentru „Cupru Min” la Ministerul Economiei: Trei oferte pentru investiţii şi schimb de acţiuni între AVAS şi SIF-uri

Publicat

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a adus noi precizări privind variantele avute în vedere pentru impulsionarea activităţii de exploatare de la „Cupru Min” SA Abrud, după ce opţiunea privatizării a fost înlocuită cu cea a parterneriatului public-privat, date fiind litigiile aflate pe rol. Astfel, au fost identificate trei oferte de investitori.

Ministerul caută investitori sau trader care să pună la dispoziţie o sumă, iar banii să fie utilizaţi pentru retehnologizări, plata cerinţelor de mediu şi decopertări de noi zăcăminte. În schimb, investitorul primeşte minereu cu discount faţă de preţul bursei, a explicat Varujan Vosganian, la emisiunea „După 20 de ani” pe Pro Tv, citat de Mediafax.

Potrivit aceleiaşi surse, ministerul are trei oferte pe care le consideră foarte serioase. Alte variante ar fi schimb de acţiuni. „Am discutat cu câteva SIF-uri o formulă de compensare. Eu le dau (aţiunile – n.r.) acolo unde avem şi să vă faceţi majoritari, voi îmi daţi altele, dacă vreau sau le cumpăraţi direct. Şi asta este o formulă de privatizare”, a precizat ministrul.

Va fi elaborat şi un cadru legislativ pentru reglementarea modului în care se va permite schimbul de participaţii minoritare ale AVAS şi SIF-uri.

Citeşte mai multe detalii aici despre planurile Guvernului privind activitatea de la „Cupru Min”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax