Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Variante pentru data alegerilor parlamentare. Liberalii vor scrutin pe 11 decembrie, PSD mai repede cu o săptămână. Cum motivează

Publicat

alegeri

parlamentare alegeri Liberalii doresc organizarea alegerilor parlamentare la 11 decembrie, și nu pe 4 decembrie, când propun cei de la PSD, pentru că vacanța de Ziua Națională ar determina o prezență mică la vot. Anunţul a fost făcut de Vasile Blaga.

Potrivit acestuia, 4 decembrie, data preferată de cei de la PSD pentru desfășurarea scrutinului, coincide cu o serie de zile libere – Sfântul Andrei, 1 și 2 decembrie, de Ziua Națională -, la care se adaugă pregătirile de Moș Nicolae, ceea ce ar determina o absență considerabilă la urne.

La rândul lor, cei de la PSD au invocat tot temerea că lumea ar absenta la urne, dar pentru 11 decembrie. Liderul formațiunii, Liviu Dragnea, a declarat zilele trecute că PSD nu este de acord cu această dată, pentru că ar putea fi frig și lumea să nu se prezinte la vot.

Ultimele alegeri parlamentare, în 2012, au avut loc la 9 decembrie, fiind, la vremea aceea, preferată această dată de către Guvernul USL, condus de Victor Ponta, pentru a nu se suprapune cu vacanța de 1 Decembrie și de Sf. Andrei.

Potrivit legii, Guvernul este cel care stabilește data alegerilor. Astfel, Dacian Cioloș a anunțat că le-a propus partidelor să aleagă între 27 noiembrie, 4 decembrie și 11 decembrie. Premierul are o serie de discuții cu liderii partidelor, iar săptămâna viitoare ar urma să anunțe data la care vor avea loc alegerile parlamentare.

27 noiembrie ar fi o dată care ar fi cuprinsă în interiorul mandatului actualei legislaturi.

Cei de la PSD l-au acuzat pe prim-ministrul Cioloș că ar favoriza PNL în intenția sa de a organiza alegeri parlamentare la 11 decembrie.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax