Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Variaţiile de temperatură au crescut numărul îmbolnăvirilor de viroze şi pneumonii

Publicat

Peste 2.700 de pacienţi au ajuns la medic, în Alba Iulia şi în celelalte localităţi ale judeţului. Unii au cerut asistenţa medicilor pentru afecţiuni nu foarte grave, cum sunt cele respiratorii, dar au fost înregistrate şi cazuri complicate de pneumonie.

Astfel, în ultima săptămână, infecţii ale căilor respiratorii superioare au fost în număr de 2.437, dintre care s-au internat 62 cazuri, ce au prezentat complicaţii.

Cazuri diagnosticate cu pneumonie au fost în număr de 334, din care s-au internat în stare gravă 60 pacienţi.

Din statisticile Direcţiei de Sănătate Publică Alba reiese că numărul  internărilor a crescut cu circa 20 de la o săptămână la alta, iar cel al consultaţiilor cu peste 430 de cazuri.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Alba, Cristina Galoş, creşterea numărului de cazuri de afecţiuni respiratorii se poate argumenta prin faptul că temperaturile au scăzut destul de brusc, iar organismul uman necesită o perioadă mai lungă de acomodare.

„Este foarte important ca în această perioadă să respectăm cu adevărat regulile de igienă pesonală, să purtăm îmbrăcăminte adecvată, să ne creştem imunitatea organismului prin consum crescut de legume şi fructe, să evităm aglomeraţiile şi contactul cu pesoane bolnave.
Dacă simptomele de disconfort (dureri în gât, dureri musculare, temperatură peste 38 grade Celsius, tuse, strănut) se accentuează, este recomandabil să evităm automedicaţia şi să ne adresăm medicului de familie”, a precizat Cristina Galoş.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax