Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Vârsta de pensionare, redusă cu 13 ani pentru angajații din sectorul producției de energie electrică și termică. Lege promulgată

Publicat

Angajații care au lucrat cel puțin 25 de ani în industria de producție de energie electrică și termică vor beneficia de reducere a vârstei standard de pensionare cu 13 ani, potrivit unei legi promulgate vineri de președintele Klaus Iohannis.

Actul normativ, care va intra în vigoare în 30 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial, a vizat modificarea și completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, informează Agerpres.

Legea prevede introducerea unor noi activități din domeniul producției energiei electrice și termice în categoria celor care se desfășoară în condiții de muncă speciale, precum și condițiile de pensionare pentru persoanele care au desfășurat aceste activități.

Conform textului normativ, vor fi considerate locuri de muncă în condiții speciale și „activităţile de producţie, mentenanţă şi asimilate din unităţile de producţie a energiei electrice în termocentralele pe bază de cărbune, incluzând şi unităţile de extracţie a cărbunelui, pentru personalul implicat direct şi nemijlocit în utilizarea procedeelor şi utilajelor specifice producţiei energiei electrice şi extracţiei cărbunelui”.

Astfel, persoanele care au un stagiu de cotizare de cel puțin 25 de ani realizat în aceste activități vor beneficia de pensie pentru limită de vârstă cu reducerea vârstei standard de pensionare cu 13 ani, mai arată sursa citată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Alex Demeter

    sâmbătă, 17.07.2021 at 19:24

    De ce se nedreptățesc restul lucrătorilor din sectorul energiei electrice, respectiv cei din transport și distribuție ? 🤨

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate