Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Varujan Vosganian: „Cupru Min” Abrud, de interes pentru investitori din Rusia, America de Nord și Europa

Publicat

Ministerul Economiei a primit oferte din parte unor investitori străini pentru „Cupru Min” Abrud, a declarat joi ministrul de resort, Varujan Vosganian. Acesta a arătat că ofertele sunt din partea unor mari companii din industria cuprului, din Rusia, Europa şi America de Nord.

Ministrul susține că autorităţile vor stabili cine va fi consultantul care va oferi din punct de vedere financiar, juridic şi tehnic soluţia caietului de sarcini, raportul acestuia urmând să fie realizat în cursul lunii iunie.

În primăvara anului trecut, producătorul de cupru a fost scos la vânzare, dar privatizarea a fost oprită din cauza neînţelegerilor cu „Roman Copper”, câştigătorul licitaţiei. Reluarea procesului de trecere în proprietate privată a „Cupru Min” a fost asumată în discuţiile cu Fondul Monetar Internaţional. Compania deţine aproximativ 60% din rezervele de cupru ale României.

Sursa, Mediafax.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax