Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Vasile Blaga a smuls o promisiune PDL-iştilor din Alba. Mircea Hava a confirmat oficial susţinerea moţiunii

Publicat

Unul dintre cei trei candidaţi la preşedinţia PDL, Vasile Blaga, s-a aflat miercuri la Alba Iulia, în cadrul campaniei electorale desfăşurate și în Organizația Alba a democrat-liberalilor. Acesta a fost însoţit de vicepreşedinţii PDL, Sorin Frunzăverde şi Cristian Boureanu, dar şi de preşedintele  Organizaţiei Alba, Mircea Hava.

În jurul orei 13.30, acesta a intrat în sala Casei de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia, unde îl aşteptau membrii PDL din judeţul Alba. Aceştia au cântat imnul PDL şi au aplaudat. Vasile Blaga a răspuns întrebărilor jurnaliştilor prin care au încercat să afle dacă acesta are sprijinul Organizaţiei PDL Alba. Blaga a spus: „Bineînţeles, mă bazez pe încrederea acordată de membrii PDL Alba”.

La eveniment a fost prezent şi deputatul Clement Negruţ, fost membru PDL, care a precizat că dorea să asculte prezentarea moţiunii susţinute de Vasile Blaga. Negruţ a cântat şi a aplaudat alături de foştii colegi de partid.

În şedinţa cu membrii PDL Alba, secretarul general democrat-liberal a prezentat moţiunea intitulată “O Românie dreaptă, o Românie europeană”, pentru alegerile iniţiate pentru conducerea partidului, ce se vor desfăşura în 14 mai. Acesta a încercat astfel să se asigure de sprijinul Organizaţiei Alba a PDL pentru câştigarea conducerii partidului. El cconcurează pentru şefia PDL cu premierul Emil Boc şi Theodor Paleologu.

Vasile Blaga a ajuns la Alba Iulia de la Deva, unde a susţinut un eveniment cu acelaşi scop. Reprezentanţii presei nu au avut acces în timpul şedinţei, dar, la finalul acesteia, secretarul-general Vasile Blaga a oferit răspunsuri, pentru câteva minute, întrebărilor jurnaliştilor.

Vasile Blaga este de părere că, la întâlnirea de miercuri, a reuşit să convingă membrii PDL Alba că merită susţinerea lor pentru a prelua conducerea partidului, într-un moment în care este nevoie de o nouă abordare, de o recivilizare a acestuia.

„Prezentăm partidului trei platforme politice, eu, domnul Paleologu şi Boc şi credem că vom câştiga noi. Nu suntem într-un război între noi, dimpotrivă, suntem colegi. În ceea ce îl priveşte pe Boc, pe noi, cei care promovăm această platformă politică, nu ne-aţi auzit niciodată criticându-l în public pe preşedintele partidului nostru, ci dimpotrivă. De cealaltă parte, aţi auzit membri ai Cabinetului, chiar indirect, invitându-l să plece de la conducere. Noi spunem un lucru foarte clar în platforma noastră: Guvernele la care participăm trebuie să fie politice. Sigur că putem accepta pe o perioadă de timp şi un premier tehnocrat, dar cu miniştri politici”,  a explicat Vasile Blaga.

Acesta a precizat că, în ceea ce îl priveşte pe el şi pe susţinătorii lui, au existat discuţii de foarte mult timp, chiar din decembrie 2008, referitor la faptul că funcţiile de prim-ministru şi preşedinte de partid trebuie separate. Pe de altă parte, Sorin Funzăverde a susţint că nu este potrivit ca în timpul unei campanii electorale să se facă asemenea afirmaţii, precum cele vehiculate în legătură cu Emil Boc. „Suntem în această competiţie internă şi cred că e bine în continuare ca noi să dăm dovadă de fair-play şi să nu atacăm pe nimeni pe această temă a guvernării. Discutăm după alegerile din 14-15 mai”, a spus Frunzăverde.

Despre proaspăta alianţă USL, Vasile Blaga a declarat că nu se teme de aceasta, dar că nu este potrivit nici să o neglijeze. „Sigur, fără să îi jignim pe ceilalţi, avem noroc, şi aici mă ferer la modul cum se coordonează această coaliţie. Noi credem că vom învinge. Din alt punct de vedere, sondajele arată că stau încă bine, e adevărat, scad, dar stau încă bine. Doar că stau bine dacă vorbim de 20-30% prezenţă la vot. 59% din electorat spune că este de acord cu măsurile de dreapta-dreapta. Înseamnă că, dacă vom arăta roadele unei guvernări, lumea să vină la noi. Dar, repet, nu mă număr printre cei care să nu trateze cu toată atenţia acest conglomerat politico-mediatic”, a mai explicat Vasile Blaga.

Întrebat dacă acordă toată susţinerea moţiunii promovate de actualul secretar-general, primarul Mircea Hava a oferit pentru prima dată un răspuns clar şi răspicat: „Un om adevărat, când a semnat ceva îşi păstrează semnătura”. În sprjinul afirmaţiilor sale, Mircea Hava a arătat jurnaliştilor o copie a moţiunii pe care era trecută semnătura acestuia.

Reamintim că democrat-liberalii din Alba au ales să se pronunţe, până miercuri, doar personal referitor la cel pe care îl doresc la conducerea organizaţiei naţionale. Filiala Alba, condusă de Mircea Hava a fost trecută însă pe lista de susţinători ai moţiunii iniţiate de Vasile Blaga. Luni, Blaga s-a aflat la Piteşti, unde a declarat că nu există vreun conflict între el şi premierul Emil Boc sau preşedintele Traian Băsescu. Precizările sale vin în urma atacurilor venite din partea preşedintelui Băsescu, cel care a spus, duminică, la Covasna, că „PDL nu poate fi condus prin căprărie, n-are nevoie de un caporal, ci de un preşedinte”, referindu-se la Blaga şi confirmând încă o dată susţinerea lui pentru Emil Boc.

Blaga a precizat, ulterior acestei declaraţii, că „eu am spus în permanenţă că partidul trebuie condus ca în perioada 2001-2004 (n.r. – când şef al PDL a fost Traian Băsescu). Dacă atunci a fost condus de un caporal, atunci aşa o să-l conduc şi eu”.

Un grup de 36 de delegaţi PDL Alba (preşedinţi, vicepreşedinţi, prim-secretari şi membri de partid, care urmează să fie aleşi) se vor deplasa la Bucureşti, în data de 14 mai, la şedinţa de alegere a conducerii noi a partidului.

[media id=303 width=320 height=240]

[nggallery id=65]

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax