Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Vasile Dâncu, discurs ”regionalist” în plină campanie: Transilvania a fost victima unui centralism venit de la București

Publicat

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dâncu, candidat pe primul loc la Senat în judeţul Cluj, spune că, în ultimii ani, Transilvania a fost victima unui centralism venit de la Bucureşti.

„În ultimii 10-15  ani, Transilvania a fost şi victima unui anumit tip de centralism venit de la Bucureşti, un centralism care a ţinut mai ales de guvernele de dreapta”, a spus Vasile Dâncu.

El a dat exemplul autostrăzii Transilvania, demarat în urmă cu 16 ani.

„Acum 16 ani, exact într-o zi ca aceasta, am inaugurat lucrările autostrăzii Transilvania. Eu sunt cel care am botezat-o atunci şi prietenul meu Ioan Rus a dat prima sapă, să zicem aşa. Au trecut 16 ani şi autostrada Translvania încă este neterminată, încă nu merge nicăieri. A pornit în toate direcţiile, dar circulăm doar pe fragmente. 15 judeţe din Transilvania au primit atunci următorul răspuns.

Le răspundea premierul din 2005, Călin Popescu Tăriceanu: nu este de interes naţional, este de interes regional. Ca şi cum regiunea noastră nu face parte din naţiunea română. 15 judeţe din Transilvania şi Banat au fost atunci împinse în afara interesului naţional”, a declarat Vasile Dâncu.

„Marii contribuabili au fost mutaţi în 2005 la Bucureşti”

El a amintit şi de batjocorirea moştenirii Gojdu, de cele două miliarde de dolari moştenire pentru românii ortodocşi din Transilvania şi de faptul că, în 2005, Guvernul României a renunţat la moştenirea Gojdu.

De asemenea a amintit de faptul că marii contribuabili au fost mutaţi în 2005 la Bucureşti.

“Toate aceste lucruri au făcut ca PSD să piardă foarte mult în Transilvania, pentru că PSD a fost asociat cu statul. Şi în ultimii ani, PSD a greşit faţă de electorat”, a mai spus Vasile Dâncu, adăugând că “azi venim cu un nou PSD” şi că “o parte dintre cei care au făcut greşeli nu mai fac parte din conducerea PSD”.

El a spus că şi PSD a fost afectat de decizii „absurde” venite de la Bucureşti.

„Lansăm astăzi nu numai o listă şi un program, ci şi un vis al nostru, al social-democraţilor din Transilvania, visul de a renaşte relaţia noastră cu electoratul, de a reface relaţia noastră cu electoratul. (…)

În ultima vreme, noi, aici, la Cluj, şi în alte locuri, din cauze care uneori n-au ţinut de organizaţia noastră, am pierdut o parte din simpatia electorală, din simpatia electoratului s-a rupt ceva în legătura noastră cu electoratul. Organizaţiile noastre au fost bulversate de multe ori de decizii absurde de la Bucureşti, de oameni paraşutaţi, trimişi aici să conducă, fără să aibă legitimitate internă în organizaţiile noastre”, a declarat Vasile Dâncu.

Sursă: Cluj24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 11.11.2020 at 22:13

    Bine ma, si tu ce ai facut, ca erai in PSD. Pui vina pa Dragnea. Pai de ce nu te-ai zbatut si tu ca Dragnea sa ajungi sef de partid, Si atunci poate ca azi aveai alt discurs. Se tot vorbea de grupul de la Cluj ca fac si dreg. Vise, povesti. Acum e cam tarziu sa va reabilitati.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax