Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vasile Dîncu: Mesajele conform cărora România nu ar trebui să sprijine Ucraina vin dintr-o zonă mai degrabă infectată politic

Publicat

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu,spune că primeşte mesajele conform cărora România nu ar trebui să sprijine Ucraina în contextul războiului declanşat de Federaţia Rusă în ţara vecină, “vin dintr-o zonă mai degrabă infectată politic”.

Dîncu apreciază că decizia României de a susţine Ucraina arată că, “de data asta, România a nimerit sensul bun al istoriei, a nimerit raţionamentul bun”.

“Da, este vorba de mesaje… poate nu am precizat bine: zeci de mesaje pe zi, nu este vorba de mesaje contabilizate, să spunem, la o perioadă mai lungă de timp.

Este ceea ce am numit – gândindu-mă mai bine la asta, am încercat să-i dau o formă conceptuală aşa – iluzia neutralismului.

O formă, până la urmă, de a te minţi pe tine şi de a încerca să maschezi, cumva, indiferenţa şi chiar intoleranţa. Pentru că toate vin dintr-o zonă mai degrabă infectată politic, din zona unora care în acest moment au preluat oarecum varianta rusă după care noi trebuie să ne vedem de temele noastre, după care Guvernul şi cei care conduc România sunt trădători de multă vreme, că ar trebui să fim mai duri cu minorităţile, că dăm prea multe drepturi, că nu cerem celorlalţi.

Adică este ceea ce, până la urmă, s-a observat în ultima vreme o parte din societatea noastră – ce-i drept, că este mică, m-am uitat într-un sondaj nepublicat, ieri, printre cei care spuneau că nu ar trebui să sprijinim Ucraina erau, parcă, 17%.

Sigur că este o cincime din populaţie aproape, nu este nesemnificativ acest procent, acest procent poate să crească, la un moment dat, însă este acel segment din populaţie care nu înţelege mersul istoriei, nu înţelege că astăzi – şi este un proverb, eu am discutat despre acesta chiar cu autorităţile ucrainene de multe ori (…) şi le-am spus noi avem un proverb: când vecinului îi arde casa nu te cerţi cu el, aştept să stingeţi incendiul şi după acea discut”, a declarat Vasile Dîncu, vineri seară, la Digi 24.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax