Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vătămarea corporală din culpă este infracțiune, indiferent de nivelul de alcoolemie al şoferului. Decizie ÎCCJ

Publicat

justitie

Infracțiunea de vătămare corporală din culpă, când e vorba de faptele comise sub influența alcoolului, nu e afectată de nivelul alcoolemiei, a stabilit Înalta Curte de Casație și Justiție.

Existența infracțiunii de vătămare corporală din culpă, când e vorba de faptele comise sub influența alcoolului, nu e afectată de nivelul alcoolemiei, a stabilit recent Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ). De exemplu, nivelul de 0,80 g/l, pe care-l găsim de mai multe ori în Codul penal, nu are relevanță în această situaţie.

Una dintre formele infracțiunii de vătămare corporală din culpă presupune o faptă săvârșită de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, dar în Codul penal nu se precizează nimic legat de nivelul alcoolemiei.

Chemată să lămurească dacă e important sau nu acest aspect pentru a reține fapta ca vătămare corporală din culpă, Înalta Curte a statuat miercuri, prin Decizia nr. 8/2018 pentru dezlegarea unei probleme de drept penal, că infracțiunea există fără să se țină seama de vreo limită a îmbibației alcoolice.

sursa: avocatnet.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax