Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VCST Romania – un angajator de calitate (P)

Publicat

Săptămâna aceasta am sărbătorit profesionalismul și rezultatele echipei VCST Alba, pe parte de Calitate: Zero PPM.

Acest concept suna bizar, la o primă vedere, dar dacă intrăm mai adânc în dedesubturile calității, ne dăm seama că, pentru a face o muncă de calitate, sunt necesare multe cunoștințe și mult efort.

Pentru a afla detalii despre Calitate și despre această zi de calitate, am stat de vorbă cu Managerul de Calitate al VCST Automotive Production Alba,  Alin Pascu.

Cine este Alin Pascu?

Sunt angajat al companiei de mai bine de 9 ani. Pot să spun că aici am crescut, am învățat și m-am format ca și profesionist.

Am început ca și Operator în Departamentul de Producție în anul 2013, după care, la începutul anului 2014, am fost promovat în Departamentul de Calitate pe poziția de Inspector Calitate.

În 2015 am acces la funcția de Inginer Calitate, și după 8 luni de zile, am avut șansa să fiu responsabil de implementarea proiectelor noi, pe poziția de Inginer Calitate Proiecte.

La mijlocul anului 2017 am fost promovat ca și Project Team Leader în cadrul Departamentului de Calitate.

După aproape 2 ani am avut șansa de a lucra în cadrul Departamentului Global de Calitate, în VCST Belgia, iar în luna martie a anului 2020 am acceptat provocarea poziției de Manager Calitate, în VCST Alba.

Ce înseamnă pentru tine VCST?

Înseamnă mai multe lucruri: șansa pentru succes, oportunitate de dezvoltare profesională, locul în care poți să îți construiești o carieră dacă ești pasionat de ceea ce faci, locul în care oamenii fără experiență în acest domeniu pot deveni profesioniști, locul în care tinerii absolvenți pot deveni experți pe diferite zone din industria Automotive.

VCST mai este despre oameni și echipa, după cum se spune: „omul sfințește locul”.

Această companie oferă șansa de a face parte dintr-o echipă performantă, unde provocările zilnice se gestionează în cadrul echipei, nu individual. Locul în care oamenii au șansa să dezvolte tehnologii și sisteme noi în industria Automotive.

Ce rol ai în echipa din care faci parte?

Când vorbim de Echipa de Management, rolul este destul de complex, dar în cateva cuvinte: este despre asigurarea în mod continuu a cerințelor clienților, producția și logistica pieselor la nivelul de calitate cerut de fiecare client în parte. De asemenea, de a evalua și gestiona riscurile, de a oferi suport echipelor din fiecare departament, de a implementa și dezvolta proiecte noi în cadrul fabricii, de a susține și respecta standardele Automotive și cerintele clienților la cel mai înalt nivel.

Când vorbim de echipa de Calitate, rolul este: de a asigura în mod continuu cerințele de calitate ale clienților, de a implementa și susține politica de calitate în cadrul companiei, de a inspira și motiva pentru calitate, de a conduce prin exemplu, de a menține echilibrul între companie și clienții externi, de a standardiza eficient procesele de fabricație folosind core tools. De asemenea, rolul este de a îmbunătăți programul de audit, de a crea cultura care motivează oamenii spre responsabilitate și de a avea o atitudine orientată spre client, luănd în considerare analiza de risc.

Care sunt provocarile zilnice ale unui Manager de Calitate în Industria Automotive și cum le abordezi?

Provocările zilnice sunt multiple. Acestea se împart între furnizori, companie și clienți. Le abordez cu atenție, răbdare și pot să spun că am suportul unei echipe profesioniste, de top.

Ce înseamnă Zero PPM?

Ținta către Zero PPM are la baza depășirea așteptărilor clienților, este politica de calitate a companiei, o metodă foarte bună de a măsura performanța în calitate.

De ce o zi dedicată Calității?

Pentru a sărbători rezultatele excepționale ale echipei VCST Alba și, de asemenea, de a ține constantă comunicarea între clienți și fiecare angajat al companiei.

Ce abilități ar trebui să aibă colegii noi? Este mai importantă atitudinea sau cunoștintele tehnice?

Să își dorească cu adevarat să învețe lucruri noi și să se dezvolte profesional. Este într-adevăr necesară o bază tehnică, depinde de natura poziției, dar atitudinea este mai importantă decât cunoștințele tehnice.

Ce abordare ar trebui să avem față de tinerii absolvenți ai unei facultăți?

Să le oferim o șansă înainte să punem pe primul loc cunoștintele tehnice, și să le acordăm sprijin în dezvoltarea profesională.

Crezi că VCST ar fi un loc potrivit pentru tinerii absolvenți? Este un loc unde ei se pot dezvolta?

Categoric DA, este un loc foarte potrivit pentru dezvoltare profesională, unde tinerii pot deveni chiar experți în timp, pot face parte dintr-o echipă performantă și pot primi sprijin să ajungă unde își doresc. Totul depinde de obiectivele lor și de cât de mult își doresc să se dezvolte profesional.

Închei această discuție cu Alin, un exemplu mai mult decât elocvent de evoluție și dezvoltare în cadrul unei companii cu profil Automotive, unde conceptul de învățând prin practică este aplicat cu succes.

În numele întregii Echipe de Management a VCST Automotive Production Alba, vă doresc Paște fericit, în liniste și sănătate, alături de cei dragi!

Gyöngyi Hunyadi

Manager Resurse Umane

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax