Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vechiul drum ce leagă DN 7 de Pianu de Jos va fi modernizat. Contractul de finanțare a fost semnat

Publicat

Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, a anunțat semnarea primului contract de finanțare din cele opt proiecte aprobate în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”. Acesta are ca obiectiv modernizarea a 5,050 km din „vechiul drum al Pianului”.

„Proiectul „Modernizare drum județean DJ 704A, DN7 – Pianu de Jos” are o valoare de 15,625 milioane lei și asigură asfaltarea acestuia, amenajarea drumurilor laterale și realizarea de podețe noi. Implementarea acestui proiect, alături de noul pod de la km 4+700 din Pianu, de pe drumul județean, finalizat anul acesta, este esențială pentru dezvoltarea zonei din punct de vedere economic și social.

Dorin Nistor, primarul Municipiului Sebeș, a solicitat modernizarea acestei porțiuni de drum, preocupat fiind de dezvoltarea Municipiului Sebeș. Licitația pentru executarea lucrărilor „Modernizare drum județean DJ 704A, DN7 – Pianu de Jos” urmează a fi demarată, iar lucrările vor începe în primăvara anului viitor”, a explicat Ion Dumitrel.

Potrivit memoriului de prezentare, drumul județean DJ 704 A se desfășoară pe teritoriul administrativ al județului Alba, are o lungime totală de 24,393 km și asigură legătura între localitățile Sebeș (de la intersecția cu DN 7), Pianu de Jos, Pianu de Sus, Strungari, Răchita, până la intersecția cu drumul judetean DJ 67 C (Sebeșel). Drumul este asfaltat pe toată lungimea, cu excepția unui tronson pietruit cu o lungime de 4.850 m.

Principala problemă este lipsa unui sistem rutier adecvat traficului și scurgerea necontrolată a apelor pluviale către emisar (lipsa sau starea necorespunzătoare a șanțurilor și a
podețelor).

Analiza rezultatelor investigaţiilor efectuate privind defecţiunile constatate pe drumul județean propus spre modernizare, a condus la formularea următoarelor concluzii:

  • drumul județean propus spre modernizare este asfaltat, cu excepția unui tronson pietruit cu o lungime de 4.850 km, fapt ce a condus ca pe acesta să se producă o serie de degradări specifice acestor tipuri de structuri rutiere, degradări de tipul denivelărilor, precum gropi şi văluriri, aceste defecţiuni îngreunând foarte mult desfăşurarea traficului rutier, astfel din punct de vedere al stării de viabilitate și a siguranței circulației sectorul de drum nu mai corespunde cerințelor actuale
  • planeitatea îmbrăcăminții este total necorespunzătoare ca urmare a lipsei unei îmbrăcăminți moderne, iar starea acesteia conduce la frânări și accelerări frecvente, la zgomot și vibrații
  • dispozitivele de colectare şi evacuare a apelor de suprafaţă, respectiv şanţul de pământ, este parțial colmatat
  • nu există un sistem de semnalizare rutieră conform normelor

În prezent, calificativul de stare atribuit drumului este „rău”. În concluzie, drumul judetean propus spre modernizare prezintă o stare tehnică necorespunzătoare care afectează negativ condiţiile de circulaţie din punctul de vedere al siguranţei, confortului şi vitezei. De asemenea, impactul asupra mediului este total nefavorabil.

Proiectul prevede reabilitarea unei porțiuni în lungime de 5.097 metri. Se vor amenaja drumurile laterale pe o lățime de minim 4 m și o lungime variabilă în funcție de limita de proprietate.

Drumurile laterale se vor amenaja cu aceeași structură ca și cea a drumului județean.

Se va asigura evacuarea și scurgerea apelor de pe platforma drumurilor laterale prin amenajarea pantelor, prevederea unor șanțuri în zona intersecțiilor și podețe tubulare corespunzătoare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax