Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Venituri de 10 milioane de euro în economia locală, generate de Târgul de Crăciun de la Sibiu

Publicat

Organizatorul Târgului de Crăciun de la Sibiu, Andrei Drăgan Răduleţ, estimează că acesta a fost vizitat de un sfert de milion de turişti din alte localităţi, ceea ce a dus la venituri de 10 milioane de euro pentru economia locală în lunile noiembrie şi decembrie 2022, bugetul mediu de cheltuieli pentru fiecare turist, pe zi, fiind de 100 de euro pentru cazare, masă şi cumpărături.

„Potrivit estimărilor organizatorilor, Târgul a fost vizitat de aproximativ 250.000 de vizitatori din alte localităţi.

Datorită acestui număr imens de vizitatori, veniturile realizate în economia locală în cele aproape 2 luni în care Târgul de Crăciun a fost deschis depăşesc pragul de 10 milioane de euro, luând în considerare doar înnoptările, în număr de peste 100.000 în lunile noiembrie şi decembrie.

Cum au calculat organizatorii

Bugetul mediu de cheltuieli este estimat la 100 de euro pe zi, bani cheltuiţi pe cazare, masă, cumpărături şi petrecerea timpului liber”, se arată într-un comunicat transmis miercuri Agerpres.

Târgul de la Sibiu a fost unul dintre cele mai frumoase din România.

Prin comparație, cel de la Alba Iulia nici nu a existat. Nici din punct de vedere al încasărilor și veniturilor generate, nici al conceptului sau al designului, târgul de la Alba Iulia nu a prins nici un top.

Andrei Drăgan Răduleţ consideră că ediţia aceasta a Târgului de Crăciun de la Sibiu a fost una „foarte reuşită”.

„A fost o ediţie foarte reuşită, suntem foarte bucuroşi că am primit reacţii pozitive atât din partea vizitatorilor cât şi din partea expozanţilor ce au participat la ediţia din acest an.

Târgul de Crăciun din Sibiu este un vector în turism în perioada sărbătorilor la nivelul întregii ţări şi suntem mândri că ‘reţeta’ de succes de la Sibiu a început să fie preluată şi implementată şi de alte oraşe din ţară”, a declarat Andrei Drăgan Răduleţ, preşedintele Asociaţiei Events for Tourism, organizatorul Târgului de Crăciun de la Sibiu.

Următoarea ediţie a Târgului de Crăciun din Sibiu va începe în data de 17 noiembrie 2023.

Foto: Dragoș Dumitru

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax