Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Veniturile brute ale personalului nedidactic din mediul preuniversitar, majorate cu 20%. Proiect la Senat

Publicat

bani

Un proiect de lege potrivit căruia veniturile brute ale personalului nedidactic din mediul preuniversitar să fie majorate cu 20% faţă de nivelurile lunii februarie 2018, începând din martie 2018, a fost inițiat de fostul ministru al educației, senatorul Liviu Pop. Proiectul a fost înregistrat la Senat pe 4 aprilie, iar la Consiliul Economic şi Social – pe 16 aprilie.

În expunerea de motive a proiectului de modificare a Legii cadru nr. 153 din 2017 Pop spune că începînd din martie 2018, personalul didactic şi didactic auxiliar beneficiază de o majorare cu 20% a veniturilor brute faţă de nivelul lunii februarie, în vreme ce personalul nedidactic din mediul preuniversitar a fost privat de această creştere, ceea ce a dus la discriminări între categoriile de personal din învăţământul preuniversitar.

Senatorul PSD vrea corectarea acestei inechităţi prin acordarea aceleiaşi creşteri de venit şi personalului nedidactic.

În acest sens, senatorul PSD Liviu Pop a iniţiat un proiect de modificare a articolului 38, alineatul 3, litera d) din Legea nr. 153 din 2017, astfel: „începînd din martie 2018, cuantumurile brute ale salariilor de bază, precum şi cele ale sporurilor, indemnizaţiilor, primelor, premiilor, dar şi ale celorlalte elemente care fac parte din salariul brut lunar al personalului din învăţămîntul preuniversitar şi universitar de stat să fie majorate cu 20% faţă de nivelurile lunii februarie 2018”.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax