Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Veniturile care depășesc salariul președintelui Iohannis, impozitate. Nu doar bugetarii sunt vizați. Propunere Marcel Ciolacu

Publicat

Veniturile angajaților de la stat care cumulează pensie cu salariu, dar și acele venituri de la stat care depășesc venitul președintelui României ar putea fi impozitate, potrivit unei propuneri a lui Marcel Ciolacu, președintele PSD. Venitul președintelui Iohannis ajunge la aproximativ 25.000 de lei brut. 

Informația a fost publicată de G4Media, care citează surse politice. Propunerea a fost făcută la ședința Coaliției de guvernare.

Este vorba de venitul din cumulul de pensie cu salariu, pensiile speciale, pensiile speciale cumulate cu alt fel de pensie, salariile de la companiile de stat sau cele de reglementare (ANRE, ASF).

Măsura a fost propusă din cauză că au existat situații în care pensia cu salariul ajungeau la 100.000 de lei pe lună.

Măsura ar putea fi aplicată și în sectorul privat. Potrivit surselor G4Media, Ciolacu ar fi cerut o analiză (din punct de vedere constituțional) pentru a se stabili dacă supraimpozitarea veniturilor bugetarilor este aplicabilă doar în sectorul public sau ea va putea aplicată și în sectorul privat.

Tot Marcel Ciolacu a mai propus limitarea prezenței politicienilor în consiliile de administrație: maxim un consiliu de administrație pentru un politician, cu condiția să aibă și experiență în domeniul respectiv.

Altă măsură propusă de PSD prin Marcel Ciolacu este legată de plata sporului doctoral doar în situația în care persoana respectivă activează în domeniul în care are doctorat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. vasi

    marți, 25.04.2023 at 09:00

    Dar cu sectorul privat ce aveti , ce va bagati coada in toate, ati pus voi un deget in sectorul privat sau doar este calu de bataie al vostru, mai bine va uitati in ograda voastra si dati pace la privati se vede ca trageti tot mai mult spre comunism.Voi aveti impresia ca sectorul privat nu o sa gasesca chichite legale sa evite supraimpozitarea voastra,

  2. pilu

    marți, 25.04.2023 at 13:42

    Nu te mai poţi lua după spusele unui necalificat, care a fost împins de sistem acolo unde au vrut ei. S-a terminat şi cu taierea pensiilor speciale şi cu cumulul salar, pensie şi cine ştie ce prostii mai scote hăitasul lui Haisam. În PSD totul este posibil şi penibil.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax