Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Veniturile încasate de angajații de la privat, peste 32 de ore săptămânal, scutite de plata contribuțiilor la stat. Proiect la Camera Deputaților

Publicat

bani-leiParlamentarii propun ca toți angajații de la privat să fie scutiți de la plata impozitelor și contribuțiilor pentru veniturile obținute peste limita a 32 de ore săptămânal.

Proiectul de modificare și completare a Legii nr 227/2015 privind Codul fiscal prevede ca persoanele fizice angajate la societăți comerciale, cu excepția celor din instituțiile publice, să nu aibă rețineri salariale la stat dacă efectuează ore suplimentare, adică peste 32 de ore pe săptămână. Angajații de la stat au norma de lucru de 40 de ore săptămânal și dacă efectuează ore suplimentare, acestea sunt recompensate cu ore libere, nu cu plata sau scutiri la plată.

“În sectorul privat, cea mai mare parte a statisticilor relevă că angajații cu normă integrală efectuează ore suplimentare care fie nu sunt plătite deloc, fie nu sunt plătite corespunzător, fie nu sunt înregistrate ca volum de muncă suplimentară, în vederea reducerii costurilor fiscale ale agenților economici, cu factorul muncă”, argumentează inițiatorii în expunerea de motive a proiectului.

Parlamentarii susțin că impactul bugetar va fi unul pozitiv, prin fiscalizarea acestor ore suplimentare, colectarea mai bună a veniturilor, plus salarii mai mari la privat și creșterea competitivității produselor societăților.

Proiectul legislativ prevede ca toate veniturile peste 32 de ore săptămânal, pentru contractele cu normă întreagă ale angajaților din toate societățile, mai puțin cei de la stat, să fie scutite de toate taxele la contribuții și impozitele aferente.

Contribuțiile de asigurări sociale vor fi de 10,5% pentru contribuția individuală.

Proiectul legislativ are avizul favorabil al Consiliului Legislativ însă Guvernul nu a fost de acord cu aceste măsuri. De asemenea, proiectul nu a fost votat de senatorii, dar acesta se află acum în dezbatere publică la Camera Deputaților, care este forul decizional.

sursa: legestart.ro, cdep.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax