Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Veniturile medicilor de familie și din ambulatoriu au crescut din această lună. S-a majorat și remunerația pentru gărzi

Publicat

medic-de-familie Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a semnat, vineri, propunerea Colegiului Medicilor din România (CMR) de majorare a veniturilor medicilor de familie și din ambulatoriu, începând din octombrie, astfel că pentru tot anul 2016 este o creștere, în medie, de 13% pe lună pentru medicii de familie și 17% pentru serviciile acordate în ambulatoriu, a declarat pentru News.ro președintele CMR, Gheorghe Borcean. De asemenea, din 1 octombrie se aplică și majorarea remunerației pentru gărzile făcute de medici.

Propunerile Colegiului Medicilor din România au fost făcute la sfârșitul lunii iulie, la o întâlnire cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și cu președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Radu Tibichi.

„Atunci, Biroul executiv al CMR a propus majorarea veniturilor pentru medicii din asistența medicală primară, din 1 octombrie, pe care noi îi considerăm de mare importanță pentru sistemul de sănătate. Ieri (vineri – n.r.), președintele CNAS mi-a spus că a semnat majorarea veniturilor, respectiv creșterea valorii punctului minim garantat per capita (pentru fiecare persoană înscrisă pe lista) și per serviciu la medicul de familie și per serviciu în ambulatoriu”, a explicat președintele Colegiului Medicilor din România, Gheorghe Borcean.

Astfel la medicii de familie, din 1 octombrie, valoarea punctului minim garantat per capita (număr de persoane înscrise pe lista) crește de la 4,3 lei la 4,6 lei, iar valoarea punctului minim garantat per serviciu înregistrează o creștere de la 2 lei la 2,1 lei.

La 1 iulie, majorarea per capita pentru medicul de familie a fost de la 4 lei la 4,3 lei, iar per serviciu de la 1,9 lei la 2 lei. În ambulatoriu, valoarea puctului minim garantat per serviciu a crescut de la 1,8 lei la 2 lei.

Cumulate, cele doua majorări de la 1 iulie și cea de la 1 octombrie reprezintă o creștere a veniturilor lunare, în medie, cu 13% pentru medicină de familie, iar pentru ambulatoriu cu 17%.

Tot din acestă lună se aplică și majorarea remunerației pentru gărzile făcute de cadrele medicale, conform unei Ordonanțe de Guvern. Astfel, un rezident de anul III dintr-o unitate clinică va avea o plată netă de 257 de lei în timpul săptămânii, iar o gardă pe timpul week-endului va fi plătită cu un spor între 50% și 100%.

sursa: hotnews.ro, news.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax