Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Vernisaj de pictură realizat de elevii Colegiului HCC din Alba Iulia, alături de artistului francez, Stéphane Cariou

Publicat

3

Artistul francez, Stéphane Cariou a inițiat si realizat împreună cu elevi din Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia un proiect artistic intitulat „UN NOUVEAU CIEL”. Vernisajul expoziției a avut joi 4 aprilie în cadrul colegiului. Vernisajul face parte dintr-un proiect mai amplu, un schimb de experiență între elevii francezi și români. 

În cadrul proiectului, un numar de 13 elevi  și 3 cadre didactice (Alina Crisan, Mioara Cerbu, Rodica Andronescu) de la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din  Alba Iulia au participat într-un schimb școlar în Franța, la Colegiul “Paul Eluard” din Mûr de Bretagne în perioada 17-23 martie 2019.

Colegiul Național „Horea, Cloșca si Crișan „ din  Alba Iulia împreună cu elevi și cadre didactice de la Colegiul Paul Eluard din Mûr de Bretagne și l’ Abbaye de Bon-Repos au derulat proiectul  „Regards croisés sur l’Europe » // Rezidenţie artistice incrucisate despre Europa.

123

În  perioada 31 martie -5 aprilie, 13 elevi francezi de la Colegiul Paul Eluard din Mûr de Bretagne și 2 cadre didactice (Loiuse-ANNE Le -GAC, Estelle SALAÜN –directoare l’ Abbaye de Bon-Repos ) au participat la Colegiul Național „Horea, Cloșca si Crișan la activități didactice și culturale au vizitat Sala Unirii, Cetatea Alba Carolina, Muzeikon, cele doua catedrale și alte obiective turistice din Brasov, Sibiu, Șighișoara. 

Schimbul școlar a constat în participarea elevilor români la cursuri, intrând astfel  în contact cu sistemul educațional francez, la activități culturale și de descoperire a patrimoniul cultural breton, francez, au exersat limba franceză, au încheiat noi prietenii și i-au invățat pe adolescenții francezi câteva expresii în limba română.

Printre obiectivele culturale vizitate amintim: l’ Abbaye du Bon-Repos situată pe malul canalului Nantes –Brest  unde elevii au participat la activități culturale interactive de descoperirie a patrimoniului cultural breton; l’ Abbaye du Mont Saint Michel, orașul fortificat Dinan, recunoscut ca punct strategic pentru circulația între Normandia și coasta nordica a regiunii Bretagne.

De asemenenea, vizitarea castelului de la Roche Jagu a permis elevilor români o întâlnire dincolo de timp cu modelul arhetipal al locuinței segniorului breton de la sfârșitul Evului Mediu și nu în ultimul rând, vizitarea coastei de granit roz a Mării Mânecii.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax