Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Veste bună pentru aiudeni. Spitalul din municipiu va fi dotat cu un computer tomograf de ultimă generație

computer tomograf

Publicat

Veste bună pentru aiudeni. În curând, Spitalul Municipal Aiud va fi dotat cu un computer tomograf de ultimă generație. Primăria a anunțat semnarea contractului între spital și firma care va livra aparatul. Dar până la punerea în funcțiune, trebuie ca spațiul dedicat folosirii tomografului să fie amenajat în cadrul Laboratorului de Radiologie și, cel mai important, spitalul trebuie să obțină autorizarea de folosire de la Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare.

În curând, locuitorii din Aiud și din zonele învecinate nu vor mai fi nevoiţi să meargă în alte localităţi pentru a efectua investigaţiile medicale pe care le oferă un computer tomograf de ultimă generaţie.

Primăria Aiud a anunțat pe Facebook că Spitalul Municipal Aiud a semnat contractul de achiziție al Sistemului Computer Tomograf OPTIMA CT520 – 16 slices/render 32.

Livrarea aparatului se va face în termen de 60 de zile.  După ce aparatul va fi livrat, urmează să fie amenajate în interiorul spitalului un spațiu dedicat în cadrul Laboratorului de Radiologie.

Cel mai important va fi obținerea autorizării de la Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare pentru utilizarea aparaturii.

”A fost semnat contractul de achiziție al Sistemului Computer Tomograf OPTIMA CT520 – 16 slices/render 32 între Spitalul Municipal Aiud și GE Healthcare Romania. Livrarea se va face în termen de 60 de zile. Urmează lucrările de amenajare a spațiului dedicat în cadrul Laboratorului de Radiologie, precum și autorizarea CNCAN, etape obligatorii pentru punerea în funcțiune. Acest pas reprezintă încununarea eforturilor depuse de întreaga comunitate aiudeană: Primăria și Consiliul Local Aiud, Asociațiunea Astra și Asociația SPER, Asociația Maria Agapia și Serviciul de Ajutor Maltez, mai multe firme locale și persoane care au sprijinit acest esențial demers. Dotarea cu un sistem CT va permite îmbunătățirea considerabilă a calității serviciilor medicale spitalicești și ambulatoriale puse la dispoziția utilizatorilor de către Spitalul Municipal Aiud”, au tansmis reprezentanții Primăriei Aiud, într-o postare pe Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate