Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Veste bună pentru biciclişti: Aproape 20 de kilometri de piste vor lega municipiul de localităţile limitrofe

Publicat

Albaiulienii vor beneficia în curând de aproximativ 20 de kilometri de piste de biciclete. Consilierii locali au aprobat în ultima şedinţă participarea administraţiei locale în cadrul „Programului de realizare a pistelor pentru biciclişti”, derulat de către Administraţia Fondului de Mediu. Investiţia se va ridica la suma de 3.125.430 de lei, din care construcţii-montaj în valoare de 2.635.129 de lei, iar peste 80% din cheltuieli vor veni din conturile Ministerului Mediului şi Pădurilor. Contribuţia Primăriei la acest program va fi de aproximativ 500.000 de lei.

Amenajarea pistelor este programată să înceapă în toamna acestui an, iar acestea vor face legătura între centrul vechi al oraşului şi cartierul Cetate, dar şi localităţile limitrofe, Bărăbanţ, Miceşti şi Pâclişa. Se va finanţa realizarea de piste pentru biciclişti pe amplasament nou, cu o singură bandă şi realizarea de piste pentru biciclişti pe amplasamente preexistente rutiere sau în cadrul trotuarelor, cu o singură bandă.

Pistele vor pleca din şanţul de nord al Cetăţii şi se vor continua pe străzile Nicolae Iorga, 1 Decembrie 1918, Lalelelor, Nicolae Grigorescu şi până în zona Schit. Vor continua apoi pe strada Mircea Eliade până în zona Valea Popii şi de aici până în suburbia Miceşti. Pe Calea Labului, Scărişoarei, Zăvoi, Drăgăşani şi Azur se va ajunge pe strada Streiului în suburbia Bărăbanţ.

La finalizarea proiectului, administraţia locală va stabili noi reguli de circulaţie, care să permită deplasarea în siguranţă a tuturor participanţilor la trafic. Reamintim că o primă iniţiativă a edililor locali de amenajare a unor piste de biciclete în municipiul Alba Iulia s-a concretizat în 2010, când au fost trasate între cartierul Cetate şi Centru. Din păcate, liniile de culoare albă care aveau destinaţia de piste pentru biciclişti nu reuşeau să ofere minimum de siguranţă bicicliştilor, ci dimpotrivă. Investiţia s-a dovedit oarecum inutilă, iar asta deoarece în doar câteva luni din noile piste de biciclete nu a mai rămas decât amintirea şi un strat aproape invizibil de vopsea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax