Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Veste bună pentru cei care merg la mare: taxa de parcare, suspendată în șase stațiuni de pe litoral. La Mamaia rămâne 96 de lei/zi

Publicat

Veste bună pentru turiștii care merg la mare. După ce litoralul românesc a fost boicotat de români din cauza prețurilor mari și de taxele uriașe de parcare administrațiile locale din mai multe stațiuni au decis să scoată taxa de parcare.

Primăria Mangalia a anunțat joi, printr-un comunicat de presă, că s-a adoptat un proiect de hotărâre care vizează suspendarea plăţii tarifului pentru utilizarea locurilor de parcare amenajate în oraş şi staţiunile turistice Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter şi Neptun-Olimp, până la sfârşitul sezonului estival.

Parcarea în staţiunile respective costa trei lei pe oră pentru autoturisme, cinci lei pe oră pentru autoutilitare, tariful pe zi fiind de 15 lei pentru orice tip de autovehicul.

„Am luat această decizie, pentru a impulsiona sezonul turistic şi pentru a încuraja cât mai mulţi turişti să petreacă vacanţele în staţiunile Mangaliei, fără a mai avea grija de a plăti locul de parcare, indiferent unde aleg să lase maşina, în parcările publice din oraş şi staţiuni”, a declarat primarul Mangaliei.

Mamaia rămâne cu 96 lei ziua de parcare

În stațiunea Mamaia se pare că taxa de parcare va rămâne, iar turiștii sunt nevoiți să o plătească printr-un mesaj pe telefon. O zi de parcare costă în acest moment în stațiunea Mamaia 96 de lei pe zi, iar cei care nu plătesc parcarea se trezesc cu amenzi de 500 de lei. Au fost cazuri când pentru un singur minut depășit șoferii au primit 500 de lei amendă.

Stațiunea Mamaia rămâne și în acest an printre cele mai scumpe de pe litoral, atât la prețul unei nopți de cazare, dar și la suma achitată pentru o zi de parcare a autoturismului. Există însă și reversul acestei lăcomii: în stațiunea Mamaia numărul turiștilor este mai mic cu 30-40% față de anii precedenți.

Vara aceasta, bate vântul pe cea mai populară plajă din Constanța, indiferent de oră. Terasele din Mamaia sunt goale, iar proprietarii caută soluții să își mențină afacerile deschise. Prețurile mari, plajele lărgite și taxa de parcare sunt doar câteva motive care au dus la această situație, scrie DCNews.ro

Deși suntem la mijlocul sezonului estival, în Mamaia, plaja este pustie. Turiștii sunt dezamăgiți nu doar de prețurile mari, ci și de condițiile pe care le oferă litoralul românesc.

„Ce să vă zic… Plaja goală, sezlonguri goale. Atenție la picioare că, de când au refăcut-o, sunt numai scoici pe aici! Un metru de nisip până lângă apă”, spune un turist dezamăgit.

În stațiune, mai mult de jumătate din numărul șezlongurilor sunt goale, iar umbrelele rămân închise. Proprietarii de terase sunt disperați si spun că sunt zile în care nu le trece nimeni pragul.

„În aceste condiții stațiunea suferă. În topul săptămânii, rezervările au scăzut drastic”, explic[ Iolanda Nanu, hotelier.

„Oamenii sunt mai chibzuiți, nu mai iau sejururi lungi”, spune și Răzvan Chițan, operator de plajă.

Mamaia 2022 – prețuri mari, servicii de slabă calitate

Prețurile mari și serviciile de slabă calitate i-au făcut pe români să aleagă destinațiile din alte țări. Iar odată cu ridicarea restricțiilor anti-Covid19, le este mai ușor să călătorească.

„Am găsit o Mamaie neîngrijită, părăsită, clădiri abandonate, mizerie multă.”, spune un turist. „Am constatat că plajele sunt goale. Oamenii au văzut, sunt dezamăgiți și merg în alte tari.”, explică alt turist.

Stațiunea Mamaia a avut de suferit imediat după ce toată plaja a fost lărgită, printr-un proiect de 1 miliard de euro finanțat cu bani europeni. Efectele dau bătăi de cap atât afaceriștilor, cât și turiștilor.

Drumul lung până la apă, dar și taxa de 150 de lei pe zi pentru sezlonguri țin oamenii la distanță.

Un motiv în plus pentru turiști să ocolească Mamaia este taxa de parcare de o zi care costă aproape 100 de lei. La prețul acesta se adaugă costurile foarte ridicate pentru un prânz sau o cină în stațiune. Spre exemplu, o banală porție de mici cu cartofi prăjiți costă peste 40 de lei, iar o cafea rece ajunge la 30 de lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax