Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Veste bună pentru locuitorii din Sebeș: După un an de la semnarea contractului, modernizarea străzii Vânători devine realitate

Publicat

Locuitorii municipiului Sebeş şi, cu precădere, cei care au proprietăţi pe strada Vânători au un motiv de bucurie. După aproape un an de la semnarea contractului având ca obiect “Modernizare strada Vânători din municipiul Sebeş” şi după trei notificări a firmei care se ocupă de acesta, administraţia locală este încrezătoare că lucrările efective de modernizare vor continua chiar de astăzi.

Conform declaraţiei primarului Alexandru Dăncilă, societatea comercială responsabilă cu lucrările de pe strada Vânători a fost “sensibilizată” de ultima notificare pe care administrația locală i-a transmis-o, chiar astăzi. Prin aceasta se aducea la cunostinţa SC DRUPO SRL faptul că, dacă în termen de 5 zile calendaristice nu vor fi reluate lucrările de execuţie la obiectivul strada Vânători, se va demara procedura de reziliere a contractului, urmând ca societatea în cauză să suporte toate consecinţele legale şi pecuniare ce decurg din acest fapt. Reacţia partenerului contractual nu a întârziat să apară, astfel că acesta a promis că lucrările de modernizare reîncep joi, 20 septembrie, la aproape patru luni de la predarea amplasamentului.

Atribuirea contractului având ca obiect “Modernizare strada Vânători din municipiul Sebeş”

La data de 30.08.2011, în urma licitaţiei deschise având ca obiect “Modernizare strada Vânători” desfăşurată la sediul Primăriei Municipiului Sebeş, dintre cele două oferte, depuse a fost desemnată câştigătoare asocierea al cărei reprezentant este SC DRUPO SRL din localitatea Călan, judeţul Hunedoara. Întrucât aceste lucrări de modernizare presupuneau nu doar intervenţii la infrastructură drumuri, alături de societatea sus-amintită, la licitaţie au participat, ca asociaţi ai acesteia, încă două firme, responsabile cu lucrările de apă şi canal, precum şi cu cele de deviere a reţelelor electrice.

După scurgerea termenului legal privind depunerea şi soluţionarea contestaţiilor, Municipiul Sebeş, în calitate de beneficiar, încheie la data de 14.11.2011 contractul de prestări servicii în valoare de 4.577.300,83 lei cu câştigătorul licitaţiei, respectiv SC DRUPO SRL.

Amânarea începerii lucrărilor de execuţie efectivă

Deşi predarea amplasamentului s-a realizat în cursul lunii iunie a acestui an, moment de la care ar fi trebuit începute efectiv lucrările de modernizare, societatea comercială responsabilă cu executarea lucrărilor a întârziat în îndeplinirea obligaţiilor asumate prin contract, motiv pentru care administraţia publică locală a Municipiului Sebeş a înţeles să transmită acesteia o serie de adrese prin care solicita partenerului contractual, SC DRUPO SRL, demararea lucrărilor de execuţie şi implicit respectarea obligaţiilor contractuale. “Noi am făcut o serie de adrese, una în 8.06.2012, alta în data de 02.07.2012, prin care am solicitat să înceapă lucrările. Au început lucrările în data de 19.07.2012 , au stat aproximativ o săptămână, au început cu lucrări de canalizare după care s-au oprit”, a declarat primarul Alexandru Dăncilă.

Întrebat despre motivele invocate de SC DRUPO SRL pentru neînceperea lucrărilor, primarul Alexandru Dăncilă a precizat că acestea au fost dintre cele mai variate, unul dintre ele fiind chiar lipsa utilajelor deşi existenţa acestora era o condiţie „sine qua non” de participare şi implicit de câştigare a licitaţiei. Edilul a mai precizat că în cursul zilei de miercuri, 19.09.2012, reprezentanţii firmei în cauză au anunţat că vor începe joi lucrările de modernizare. Cu toate acestea, Alexandru Dăncilă şi-a luat măsurile de precauţie ce se impun într-o astfel de situaţie şi a dat curs notificării privind rezilierea contractului: “Chiar în data de astăzi (n.r. – joi, 20 septembrie) am trimis o notificare acestei firme prin care le-am solicitat ca în termen de 5 zile calendaristice de la primirea acestei notificări să reia execuţia lucrărilor şi să procedeze la executarea obligaţiilor asumate prin acest contract, în caz contrar urmează să suporte toate consecinţele vizavi de faptul că nu au început lucrările şi se va trece la rezilierea contractului.”

Contactaţi telefonic, reprezentanţii SC DRUPO SRL nu au putut desemna la această oră persoana în măsură să exprime un punct de vedere al societăţii cu privire la situaţia lucrărilor de pe strada Vânători din municipiul Sebeş.

Andreea TĂUȘAN

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax