Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Veste bună pentru profesori: Valabilitatea examenului de titularizare creşte la zece ani

Publicat

Senatul a adoptat luni un proiect legislativ care prevede extinderea termenului în care un examen de titularizare este valabil, de la şase la zece ani.

Proiectul prevede clarificarea unor aspecte privind titularizarea cadrelor didactice, detaşarea la cerere a personalului didactic titular în învăţământul preuniversitar, detaşarea pentru ocuparea unor posturi didactice din unităţi/instituţii de învăţământ.

Potrivit unui amendament al Comisiei pentru învăţământ din Senat, însuşit de plen, cadrele didactice în unităţi de învăţământ preuniversitar particular trebuie să obţină nota şi media de cel puţin 7,00 la un concurs naţional unic de titularizare în învăţământul preuniversitar, în ultimii zece ani, scrie Agerpres.

În prezent, legea prevede că aceste cadre didactice trebuie să obţină cel puţin media/nota 7,00, la un concurs naţional unic de titularizare în învăţământul preuniversitar de stat, în ultimii şase ani.

Proiectul face parte din categoria legilor organice, Senatul fiind Cameră decizională.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax