Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Veste bună pentru proprietarii de mașini. Plata taxei de primă vânzare pentru autoturismele înmatriculate înainte de 2007 ar putea fi suspendată

Publicat

Veste bună pentru proprietarii de vehicule înmatriculate înainte de anul 2007. Aceștia ar putea fi scutiți de taxa de primă vânzare auto. Potrivit premierului Victor Ponta, taxarea acestui tip de maşini reprezintă „o aberaţie”. Taxa de primă înmatriculare a fost suspendată anul trecut, dar a reintrat în vigoare începând cu acest an.

Taxa „de primă vânzare” este percepută cu ocazia primei transcrieri a dreptului de proprietate în România asupra unui autovehicul rulat şi pentru care nu a fost achitată taxa de poluare.

Premierul Victor Ponta a declarat la RTV că „trebuie să încercăm să îndreptăm aberaţiile, iar prima dintre aberaţii era referitoare la maşinile de dinainte de 1 ianuarie 2007, înainte să intrăm în Uniunea Europeană. Deci, are omul o Dacie care face 300 euro şi plăteşte o taxă de 3.000 euro, sigur că e o aberaţie”.

Anul trecut, fostul Guvern a decis că pentru autovehiculele înmatriculate înainte de anul 2007 taxa de poluare trebuie achitată de către cumpărător la momentul primei transcrieri a dreptului de proprietate a autovehiculelor.

Potrivit Ministrului Mediului de la acea dată, Laszlo Borbely, circa 110.000 de autovehicule înmatriculate înainte de 1 ianuarie 2007 şi pentru care nu a fost achitată taxă de primă înmatriculare, în general maşini cu norma de poluare Euro 3 şi 4, şi-au schimbat proprietarii.

La scurt timp însă, invocând dificultăţi administrative de colectare, fostul Guvern a decis ca taxa de primă vânzare a maşinilor înmatriculate înainte de 2007 să fie suspendată până la începutul anului 2013, iar persoanele care au plătit deja această taxă să primească banii înapoi.

Întrucât a fost suspendată doar până la începutul acestui an, taxa de primă vânzare auto este din nou obligatorie prima zi a anului 2013.

sursa: Mediafax.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax