Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VESTE BUNĂ pentru români: Vor putea câștiga lunar, 1.200 de lei la LOTERIA BONURILOR FISCALE. Cum pot participa

Publicat

bani Românii vor putea câștiga lunar câte 1.200 de lei la Loteria bonurilor fiscale. Participarea nu este condiționată de plata unei taxe, ci doar de înscrierea online a informațiilor referitoare la bonurile fiscale din luna calendaristică anterioară organizării extragerii, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență publicat miercuri de Ministerul Finanțelor Publice /MFP/, care are că scop reducerea evaziunii fiscale. Compania Națională Loteria Română SA va acorda un număr de 160 de premii egale, câte 20 pentru fiecare regiune fiscală a Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

Persoanele care dețin bonuri fiscale vor introduce într-un sistem informatic dedicat Loteriei, gestionat de Compania Națională Loteria Română SA, o serie de informații obligatorii (numărul bonului fiscal, suma totală, numele, prenumele, precum și seria și numărul unui act de identitate valabil, pentru persoanele fizice rezidente, iar pentru persoanele fizice nerezidente, seria și numărul unui act de identitate valabil, seria fiscală a aparatului de marcat electronic fiscal, codul unic de identificare fiscală al operatorului economic care a eliberat bonul fiscal), în vederea obținerii dreptului de a participa la o tragere la sorți lunară cu premii în bani.

‘La extragerile lunare organizate de către Compania Națională Loteria Română SA vor fi acordate un număr de 160 de premii egale, câte 20 pentru fiecare regiune fiscală a Agenției Naționale de Administrare Fiscală, valoarea preconizată a fiecărui premiu fiind de 1.200 lei. În consecință, lunar la nivelul celor 8 regiuni fiscale, vor fi acordate premii totale în valoare de 192.000 lei, iar pe parcursul unui an, vor fi acordate un număr apreciabil de premii, mai precis 1.920, valoarea acestora fiind de 2.304.000 lei’, precizează nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

Validarea înregistrării bonurilor fiscale în vederea participării la Loterie se realizează în funcție de regiunea fiscală a Agenției Naționale de Administrare Fiscală în care au fost fiscalizate aparatele de marcat cu care au fost emise bonurile respective, prin accesarea unui portal dedicat și introducerea informațiilor obligatorii. După validarea înregistrării bonurilor fiscale, sistemul informatic dedicat Loteriei generează un număr unic de identificare pentru fiecare bon fiscal, număr care participă la extragerea lunară pentru desemnarea câștigătorilor la Loterie.

Tragerile la sorți pentru desemnarea câștigătorilor la Loterie se organizează lunar de către Loteria Română, la acestea participând bonurile fiscale emise în luna calendaristică anterioară organizării extragerii.

MFP precizează că Loteria bonurilor fiscale implementată prin proiectul de ordonanță de urgență, deși folosește mijloace de joc de tipul urnelor, roților cu scopul de a extrage numere (mijloace de joc de tip loteristic) în vederea desemnării unor câștigători cărora li se atribuie premii în bani, nu este un joc de noroc, întrucât dreptul de participare nu este condiționat de plata unei taxe.

Potrivit MFP, prin distribuirea fondului de premiere în mod egal la nivelul celor opt regiuni fiscale ale Agenției Naționale de Administrare Fiscală, precum și prin atribuirea unui număr mare de premii, se obține un impact maxim al acestei măsuri, prin cointeresarea în mod egal a întregii populații a României.

În vederea stabilirii listei finale a câștigătorilor, după organizarea extragerilor lunare, Loteria Română va transmite Agenției Naționale de Administrare Fiscală informațiile aferente bonurilor fiscale asociate numerelor unice de identificare declarate câștigătoare, cu scopul de a verifica faptic dacă informațiile cuprinse pe bonul fiscal coincid cu informațiile aflate pe rola jurnal a aparatului de marcat electronic fiscal cu care a fost emis bonul respectiv.

Dacă nu sunt identificate nereguli, câștigătorii pot revendica premiile puse în joc în termen de maxim 90 de zile calendaristice de la data publicării rezultatelor extragerilor, prin prezentarea bonului fiscal cu toate elementele lizibile, precum și a actului de identitate utilizat în vederea înregistrării participării la Loterie.

sursa: agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax