Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Veste bună pentru salariați: Angajatorii pot da prime de Crăciun de 300 de lei, fără ca sumele să fie impozitate

Publicat

Companiile pot oferi angajaților prime de Crăciun cu o valoare de până la 300 de lei fără ca suma să fie impozitată. Pentru această valoare nu se achită contribuții la Asigurările Sociale. Așa prevede Codul Fiscal.

Primele, sub forma unor sume de bani sau în produse și tichete cadou, care sunt oferite angajaților înainte de Crăciun nu se impozitează în limita a 300 de lei. Masura se aplică începând din 2022, deci poate fi folosită și pentru primele de Crăciun din acest an.

De asemenea, sumele până în 300 de lei sunt scutite de contribuțiile sociale.

Până acum, pragul pentru care nu se plătea impozit în cazul primelor era de 150 de lei.

Codul Fiscal prevede că în această categorie a primelor de sărbători intră „cadouri oferite angajaților, precum și cele oferite pentru copiii minori ai acestora, cu ocazia Paștelui, Crăciunului și a sărbătorilor similare ale altor culte religioase” potrivit Europa FM.

Așadar, inclusiv pentru cadourile/bonusurile acordate copiilor anagajaților, plafonul de neimpozitare este de 300 de lei.

Potrivit legislației, dacă ambii părinți ai unui minor lucrează în același loc de muncă iar angajatorul oferă, spre exemplu, tichete cadou pentru cel mic, ambii părinți trebuie să primească respectivul bonus.

Concret, plafonul până la care cadourile în bani și în natură, inclusiv tichetele cadou, sunt scutite de impozit pe venit și de contribuțiile sociale la pensii și sănătate va crește de la 150 de lei, în prezent, la 300 de lei de persoană (pentru fiecare eveniment), începând cu veniturile aferente lunii ianuarie 2022.

Plafonul se va aplica, mai precis:

  • pentru cadourile date salariaților și copiilor lor de Paște, de Crăciun și cu ocazia sărbătorilor similare ale altor culte religioase;
  • pentru cadourile date salariatelor de Ziua Femeii (8 martie);
  • pentru cadourile date copiilor salariaților de Ziua Copilului (1 iunie).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax