Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Veste bună pentru șoferi: Aplicație de mobil pentru constatarea amiabilă de accident, conectată la toți asigurătorii RCA

Publicat

telefon mobil volan

Conducătorii auto vor avea acces, începând din data de 17 octombrie, la o aplicație pe mobil, conectată la toți asiguratorii RCA, prin care vor putea completa în format electronic constatarea amiabilă de accident.

Potrivit Rador, Biroul Asigurărilor Auto a anunțat astăzi că aplicația, numită ”Amiabila”, are și un site de prezentare în care este descris modul de funcționare.

Între cele mai importante informații, conducătorii auto implicați trebuie să completeze datele de pe același telefon mobil.

În cazul în care locul accidentului nu este cunoscut, aplicația dispune de localizare exactă prin GPS, iar prin fotografierea cărții de identitate, aplicația extrage și completează automat datele printr-un sistem de recunoaștere a textelor din documente scanate.

Cum va funcționa aplicația de constatare amiabilă la accident:

  • Descarcă aplicația
  • Îți creezi un cont de utilizator în aplicație (user email sau numar de telefon + parola)
  • Apasă butonul „adaugă constatare”, care se găsește în secțiunea „Constatări”.
  • Completează datele personale: poți fotografia Cartea de Identitate, iar aplicația extrage și completează automat datele printr-un sistem de recunoaștere a textelor din documente scanate (OCR)
  • Completează datele privind momentul accidentului: aplicația dispune de localizare exactă prin GPS și autocompletarea adresei unde s-a petrescut accidentul în cazul în care nu știi adresa.
  • Selectează daunele provocate: poți selecta direcția impactului, cât și avariile suferite de vehicul
  • Costruiește circumstanțele accidentului: împrejurările selectate (vehicul staționat; vehicul oprit; la momentul plecării; deschizând portiera; la momentul opririi; ieșind dintr-o parcare etc. ) generează construcția schițelor. Rezultatele și fotografiile de la locul accidentului contribuie la stabilirea vinovăției.
  • Completează datele vehiculului B: conducătorul vehiculului B trebuie să parcurgă același proces pe care l-a parcurs și vehiculul A, pe același telefon pentru a contribui la desenarea schiței împreună. Astfel aplicația poate completa documentul din aceeași perspectivă, la final fiind posibila trimiterea documentelor comune către asigurătorii ambelor părți implicate.
  • În funcție de circumstanțele selectate de ambii conducători, aplicația selectează 3 dintre cele mai probabile circumstanțe în care accidentul ar fi putut să se întâmple.
  • Ultimul pas este de a semna și trimite documentele asigurătorilor RCA ai celor doi conducători implicați în accident.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax