Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Veste bună pentru șoferi. Prețurile la RCA ar putea „îngheța” până la sfârșitul anului

Publicat

asigurare RCA asigurari politeLiberalizarea tarifelor la poliţele RCA, programată pentru 18 mai, s-ar putea amâna cu încă şase luni. Cele şase patronate din transportul rutier au solicitat prelungirea perioadei de aplicare de prime maxime RCA care expiră pe 18 mai 2017.

Trei memorii depuse de asociaţiile transportatorilor au primit la sfârşitul săptămânii trecute răspuns de la Senat.

Forul legislativ arată că înfiinţarea unei societăţi de asigurări de stat activă pe piaţa de RCA este cuprinsă în proiectul de lege, iar celelalte doleanţe ale transportatorilor vor fi analizate în ordinea stabilită de autorităţile competente.

O primă rundă de negocieri între transporatori, asigurători şi brokeri va avea loc în cadrul şedinţei comisiilor reunite de buget finanţe la Parlament de marţi, 14 martie, ora 16.00.

Conform art. 4 alin. (3) din Legea concurenţei nr. 21/1996, se precizeaza faptul că „asemenea măsuri pot fi adoptate prin hotarare (Hotărâre de Guvern RCA n.red) pentru o perioada de 6 luni, care poate fi prelungită succesiv pentru durate de câte cel mult 3 luni, cât timp persistă imprejurările care au determinat adoptarea respectivei hotărâri”.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat deja pachetul de acţiuni pentru ieşirea din perioada de plafonare a primelor RCA şi stabilizarea pieţei, fără să anunţe public în ce constau aceste măsuri, scrie Economica.net.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax